PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Halloween ends ★★

maandag 17 oktober 2022Kinepolis Antwerpen

Halloween

4,6 op tien geven de Kinepolisbezoekers aan Halloween Ends. Da’s gebuisd dus. Bij IMDB zijn ze iets milder, daar scoort deze laatste prent uit de 45-jarige horrorreeks een 5,1. Da’s er net door dus. Er rest dan ook maar 1 vraag die op ieders lippen brandt: wie overleeft het? Michael Myers (James Jude Courtney) of Laurie Strode (Jamie Lee Curtis)?

Regisseur David Gordon Green maakt het helemaal niet spannend. Een van de twee personages zal immers het verhaal vertellen. En dus weet je als kijker al heel snel wie het overleeft. Wie dat niet doet in deze slasherfilm zijn pestkoppen, bemoeizieke dominante ouders, een dakloze, de ex van Allyson (Andi Matichak) die haar blijft lastigvallen in een restaurant en een verpleegster die carrière maakt door de bazen te poepen. Kortom: Halloween ends maakt alleen maar slachtoffers wiens vroegtijdige einde moreel te verantwoorden valt. Van zodra je dat doorhebt kijk je zo door de film heen.

Halloween ends begint nochtans tamelijk veelbelovend. Corey Cunningham (Rohan Campbell) wordt beschuldigd van de moord op een jongetje tijdens Halloween in 2019. Hij moest op hem babysitten maar de jongen viel van de bovenste verdieping van het ouderlijk huis helemaal naar beneden. Corey wordt vrijgesproken van doodslag maar hij zal nog alle moeite van de wereld hebben in Haddonfield om zijn onschuld staande te houden. Ook al is ie vrijgelaten, heel wat mensen hebben kennelijk hun mening over hem gevormd, mijden hem, sluiten hem uit of pesten hem zelfs.

We zijn drie jaar verder wanneer Laurie Corey onderweg tegenkomt wanneer ie door pesters is aangepakt geweest. Ze brengt hem naar de artsenpraktijk waar haar kleindochter Allyson werkt zodat hij daar verzorgd kan worden. Corey en Allyson zullen interesse in elkaar krijgen en beginnen te daten. Wanneer Corey op de terugweg van een Halloweenfeestje opnieuw hetzelfde groepje pesters tegenkomt, wordt ie van de brug gegooid en voor dood achtergelaten. Iemand trekt hem de riool in. Daar komt ie oog in oog te staan met Michael Myers die hem niet afmaakt omdat hij dezelfde donkerte in de ogen ziet van deze jongere man. De twee gaan een alliantie aan en Haddonfield zal opnieuw opgeschrikt worden door bloederige moorden ...

Na de openingsscène valt Halloween ends zo goed als stil. Het duurt dus een hele poos eer de eerste slachtoffers vallen. Met een geschat budget van 20 à 30 miljoen dollar, (die al lang terugverdiend is op basis van de box office-cijfers) is de prent naar Amerikaanse normen er eerder met bescheiden middelen gekomen. Dat is er ook helaas aan te zien, zodat je meermaals door de productie heen kijkt. Om kort te gaan, we hebben nooit de daver op het lijf gekregen toen we hiernaar keken. Het is dus eigenlijk de film te veel van deze franchise. Al wordt er hier en daar ook gefluisterd dat dit niet per se het einde hoeft te zijn geweest …

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter