PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Faithless + setlist - Rock Werchter 2010 - #RW10

vrijdag 2 juli 2010Festivalterrein Werchter

Faithless

Faithless teert voornamelijk op zijn grootste hits die alweer vele jaren achter ons liggen. Dat beamen ook twee Roemeense festivalgangers die voor het eerst naar Rock Werchter afzakten. Via een Roemeense vriend leerden ze het Belgische festival kennen. Dat de band een nieuw album “The dance” nog maar net heeft uitgebracht, was hen onbekend. Het zegt veel over Faithless anno 2010.

Heel wat festivalgangers kozen dan ook voor de uitgang, nog voor Maxi Jazz en Sister Bliss een noot speelden. Ook tijdens het optreden verloren ze toeschouwers. Het late uur, het optreden duurde tot half drie ’s nachts zal daar wellicht mee te maken hebben.

Maar vooral: Faithless heeft zijn typische sound van bezwerende synths nodig en die durven wel eens ontbreken bij recentere versies. Daarnaast verlaat de frontman af en toe het podium en laat een nummer door en backing zingen. Allemaal niet al te best voor het bevorderen van de ambiance.

Het was daarnaast ook tamelijk lang wachten op de typische melodie uit “Isomnia”. Wanneer Bliss deze uiteindelijk toch liet horen, gingen alsnog de vingers de lucht in en zorgde dat voor een steviog feestje. Vooral de klassiekers als God is a DJ, Mass Destruction, Insomnia en We come 1 pompten dus ambiance en energie het publiek in. “You are amazing Werchter” zei Maxi Jazz. De tijd dat ze kleine aardbevingen maten bij een Faithlessoptreden lijkt weliswaar definitief voorbij.

< Bert Hertogs >

De setlist:

1. Happy
2. Sun To Me
3. All Races
4. God Is A DJ
5. Feel Me Now
6. Crazy Bal‘heads
7. Mass Destruction
8. Tweak Your Nipple
9. Insomnia
10. Swingers
11. Everything Will Be Alright Tomorrow
12. What About Love
13. Bombs
14. Drifting Away
15. Salva Mea
16. Not Going Home
17. Muhammad Ali
18. We Come 1


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter