PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Rise Against + setlist - Rock Werchter 2010

vrijdag 2 juli 2010Festivalterrein Werchter

Rise

Frontman Tim McIlrath en lead guitarist Zach Blair van Rise Against die speciaal “Hero of War” spelen omdat het op een van de bordjes in het publiek staat. We hebben het te weinig gezien het afgelopen seizoen tijdens optredens dat een band even de tijd neemt om verzoekjes van het publiek in te willigen. Steeds vaker lijken bands een voorgekauwde setlist te willen afspelen. Wat Stereophonics gisteren deed, was daar een pijnlijk dieptepunt van.

Nee, de Amerikaanse punkrockers namen tijd om bordjes te lezen. “You can milk me” dat en jongedame vasthield, scoort alvast hoog in subtiliteit. “Free sex” sprak dan ook weer weinig tot de verbeelding. Een ander meisje ging wel heel ver met “You’re worth dying for”.

Zowat elke millimeter schaduw is op het festivaltterein ingenomen door zittende mensen. Velen zijn vooral bezig met voorzorgsmaatregelen tegen de ontzettende hitte en niet aflatende stroom energie van de zon. Er wordt gesmeerd, zeer veel gesmeerd, gedronken en de waterkraantjes met drinkbaar water kloppen overuren.

Met “The good left undone” en “Prayer of the Refugee” zette Rise Against al vroeg in de set een stevige gitaarwall neer. Maar het kon ook intimistisch, zo brachten Tim en Zach een knappe versie van “Swing Life Away” dat sterk werd meegzongen in de pit van het festival. “The winter‘s so cold, summer‘s over too soon” zong de groep in het nummer nadat de frontman besefte: “This looks like summer” en een blik wierp in het publiek met schaars geklede toeschouwers en opblaasfiguren. Eentje ervan was een opblaasbare palmboom die gevuld was met water. Een duo vrienden vonden het ideaal om en koude douche te nemen nadat ze het met water gevuld hadden. Alle manieren om af te koelen, worden uitgeprobeerd. “Is it you, or is it hot?” prijkt op een bordje van een fan. Het was heet in Werchter, en ja, Rise Against bracht een hotte performance.

En ondertussen is het 1-1 bij het WK tussen Brazilië en Nederland. Een match die op de voet wordt gevolgd via live stream door onze Nederlandse collega‘s in de perstent. Rock Werchter heeft de nieuwe media en zijn sterkte op dat vlak onderschat...

< Bert Hertogs >

De setlist:
1. Collapse (Post-Amerika)
2. Re-Education (Through Labor)
3. Good Left - Long Forgotten
4. Savior
5. Dirt Whispered
6. Audience of One
7. Prayer
8. Swing Life
9. Hero of War
10. Entertainment
11. Give it All
12. Ready to Fall


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter