PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Paramore - Rock Werchter 2010 - #RW10

vrijdag 2 juli 2010Festivalterrein Werchter

Paramore

Haylee Williams, de roodharige frontvrouw van Paramore laat er geen tijwfel over bestaan. “Brand new eyes” heet haar jongste album. De titel ervan prijkt op haar t shirt. Zelden een artiest met een promo t shirt zien optreden het afgelopen seizoen, op K3 na dan.

Paramore is commerciële punkpop, daar is allemaal niets mis mee maar doen Disneysterren als Miley Cyrus, Avril Lavigne en Selena Gomez niet allemaal ongeveer hetzelfde, vragen we ons af? Tijdens ” That’s what you get” richt Williams haar vingers als een pistool naar haar slape om daarna met haar hand linkerboezem aan te raken.

Williams zweert voor een zwarte microfoon die ze stevig met rode tape heeft ingetapet. Tijdens “Pressure” zwaait het publiek lieflijk mee. Williams herhaalt haar groepsnaam meermaals. Maar ze valt toch op met een opmerkelijke quote wanneer ze vraagt wie haar album al heeft. “Als je het illegaal gedownload hebt, betekent dat nog meer voor mij omdat je dan riskeert om opgepakt te worden.” zegt Williams daarover.

De frontvrouw straalt energie uit en haar 4 gitaristen bezorgen haar samen het maar drummer een solide sound. Aan de achterzijde van het podium zien we een vlinder afgebeeld. Los daarvan lijkt dit optreden toch iets te routineus. De set in Werchter lijkt dan ook verdacht op die van haar optreden in Parc des Princes van 26 juni jongstleden in Frankrijk.

Setlist Parc des Princes 26 juni Frankrijk:

  1. Looking Up
  2. That‘s What You Get
  3. Pressure
  4. For a Pessimist, I‘m Pretty Optimistic
  5. Decode
  6. Crushcrushcrush
  7. Ignorance
  8. Careful
  9. Brick by Boring Brick
  10. Misery Business


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter