PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Editors - Rock Werchter 2010 - #RW10

vrijdag 2 juli 2010Festivalterrein Werchter

Editors

Als een diesel die de nodige tijd nodig had om in het optreden te komen, bracht Editors een set die nummer na nummer meer zieltjes wist te winnen. Vele toeschouwers waren nog ergens aan het eten en stroomden ergens rond het derde nummer van hun optreden nog het festivalterrein op. Het duurde dan ook een tijdje eer Editors het publiek aan zijn kant kreeg.

Er is al veel over de band geschreven en collega-journalisten hebben het steeds over een kantelmoment en dat Editors groot geworden is. Wel zo groot zijn ze nu ook weer niet, we moeten daar nuchter in blijven. Wanneer een organisator eerder voor middelgrote zalen kiest in ons land om hen te doen optreden weet je dat de band aan de voordeur staat voor het grotere werk. Maar volgens ons staat de band rond zanger Tom Smith nog steeds aan die voordeur. In tegenstelling tot Muse, die gisteren opnieuw bewees dat zij de laatste jaren wél de groei tot stadionband gemaakt hebben.

Met de titeltrack uit hun jongste album “In This Light And On This Evening” begon Editors aan zijn optreden. “Bricks And Mortar” kreeg een extra repetitief dancespoor mee op synths. Maar het was het aanstekelijke Papillon, waarmee de band het grote publiek naar zich wist toe te trekken. Ook de cameramannen hadden de getekende vlinders op enkele kartonnen bordjes ontdekt. Het nummer kreeg ook vlammen me op het podium. Het is maar een voorbode van wat we mogen verwachten tijdens het optreden van Green Day want er staat daarvoor vuurwerk opgesteld meenden we te zien… Editors bracht dus een goede prestatie maar vuurwerk van hun kant bleef wat uit.

< Bert Hertogs >

De setlist:


1. In This Light And On This Evening
2. An End Has A Start
3. Bones
4. Bullets
5. Eat Raw Meat = Blood Drool
6. All sparks
7. Blood
8. Munich
9. You Don‘t Know Love
10. The Racing Rats
11. Smokers Outside The Hospital Doors
12. No Sound But The Wind
13. Bricks And Mortar
14. Papillon
15. Fingers in The Factories


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter