PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Operation Fortune ★★

maandag 23 januari 2023Kinepolis Antwerpen

Operation

Operation Fortune van Guy Ritchie is een wat fletse voorspelbare en flauwe spionage actiekomedie geworden. Zo’n prent die je over je heen laat komen en uitzit maar verder niet zo bijzonder is.

In Operation Fortune: Ruse de guerre staan twee groepen lijnrecht tegenover elkaar om ‘The handle’ in handen te krijgen. Team A bestaat uit Orson Fortune (Jason Statham) die teamleider is van onder andere Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en JJ Davies (Bugzy Malone). Orson en zijn team rapporteren aan Nathan Jasmine (Cary Elwes) die de opdracht kreeg van de Britse regering.

‘The handle’ werd gestolen door de Oekraïense maffia en zou miljarden dollars waard zijn op de zwarte markt. Het is de miljardair Greg Simmonds (Hugh Grant) die zijn brood verdient als wapenhandelaar, die ‘The handle’ zal verkopen. Probleem is dat het ding de wereldorde in gevaar kan brengen. Het gaat namelijk om AI die ervoor kan zorgen dat het vertrouwen in het internationale banksysteem helemaal op de helling komt te staan en de enige winnaar goud zal zijn.

Orson merkt al snel in Madrid dat ie niet de enige is die de harde schijf die een koerier in zijn bezit heeft, moet zien te bemachtigen. Er is namelijk ook een team B, dat van Mike (Peter Ferdinando) die uiteindelijk er alleen op uit is om ‘The handle’ te krijgen. Die eerste confrontatie tussen beide teams eindigt op een gelijkspel. Sarah slaagt erin vanop afstand een kopie te maken van de harde schijf nog voor Mike ermee vandoor kan gaan.

De zwakke plek van Simmonds blijkt een acteur te zijn: Danny Francesco (Josh Hartnett). Hij is er superfan van. In die zin dat ie zelfs een oldtimer waarin zijn idool reed voor een film gerestaureerd heeft. Hij heeft ook een hoog bod gedaan zodat ie uit een taart zou springen op zijn verjaardag, maar dat heeft de acteur geweigerd. Orson chanteert de acteur zodat ie die deel zal uitmaken van zijn team. Het enige wat ie moet doen, is zichzelf spelen tijdens een liefdadigheidsgala dat de rijke wapenhandelaar organiseert in Cannes.

Daarna verhuist de actie in Operation Fortune naar Turkije waar The handle voor een grote som geld zal overgedragen worden. Daar zal Orson Ben Harris (Max Beesley), de agent van Simmonds, doden waardoor ie Sarahs technologie nodig heeft om de rol van Harris over te nemen tijdens de overdracht. Hij gaat er echter verkeerdelijk van uit dat niemand weet hoe die man er uit zien en niemand hem zal herkennen. Vermits ie moet bellen met Simmonds om de code te krijgen, moet zijn stem vervormd worden en lijken op die van Harris. Daarvoor dient Sarah.

Slaagt het team van Orson erin om te voorkomen dat ‘The handle’ in verkeerde handen terecht komt of steekt Mike nog stokken in de wielen? Het antwoord op die vraag ontdek je in Operation Fortune: Ruse de guerre.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter