PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Guardians of the Galaxy Vol. 3 ★★★

woensdag 3 mei 2023Kinepolis Antwerpen

Guardians

Een film over vriendschap en familiegevoelens. Dat brengt de jongste Marvelfilm Guardians of the Galaxy Vol. 3, een van de betere in zijn genre sinds lang in de bioscoop. Wij trokken naar de 3D-versie in IMAX bij Kinepolis Antwerpen en zagen dat het goed was.

Centraal staat in deze Guardians of the Galaxy Vol. 3 het lot van wasbeer Rocket (Bradley Cooper) wiens leven aan een zijden draadje hangt na een gevecht met Adam Warlock (Will Poulter). Zijn vrienden moeten in een race tegen de klok op zoek naar het wachtwoord zodat ie kan helen van zijn wonden die ie opgelopen heeft tijdens een gevecht. Maar dat is niet alles. Zijn schepper, de High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), wil hem terug. Jaren geleden heeft ie van de wasbeer een mengeling van dier en robot gemaakt. Wat blijkt? Hij is de enige uit allerlei experimenten die erin slaagt om zelf te redeneren en zijn kennis op een slimme manier aan te wenden.

De High Evolutionary probeert een ideale wereld te creëren op Counter-Earth met genetisch gemanipuleerde wezens. Maar dat blijkt mislukt en hij staat dan ook op het punt het ganse experiment letterlijk en figuurlijk op te blazen. Terwijl we Rocket gaandeweg zien achteruit gaan, krijgen we in flash backs mee hoe hij geworden is wie hij nu is. Hoe hij vrienden maakte met zijn lotgenoten: het konijn Vloer, de walrus Fanden en de antropomorfische otter Lylla waar ie verliefd op werd.

Alle vier maakten ze deel uit van dezelfde generatie experimenten. Ze hoopten de hemel te kunnen zien en een leven te kunnen beginnen. Maar dat was zonder de High Evolutionary gerekend. Rocket kon dan ook niet anders dan voor zijn leven vechten en op de vlucht slaan. Iets waar hij zo veel jaren later stilaan genoeg van heeft. Hij zal dan ook met de rest van the Guardians of the Galaxy kiezen voor de ultieme confrontatie.

Ayesha en haar zoon Adam Warlock vormen initieel dan wel een bedreiging voor de Guardians of the Galaxy, uiteindelijk zal het de High Evolutionary zijn waar ze tegenover zullen staan en die de grootste uitdaging vormt. Wie overleeft het in deze laatste Guardians of the Galaxy prent, en zijn het ook deze keer enkel de ‘intelligente’ wezens die dat doen? Wordt vervolgd. Want al zeker een personage keert in een volgende Marvel-film terug.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter