PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Love again ★★★★

dinsdag 23 mei 2023Kinepolis Antwerpen

Love

Met een score van 7,2 op 10 quoteert de Kinepolis-bezoeker Love again, het romantisch drama met enkele komische elementen in die James C. Strouse schreef en regisseerde, een stuk hoger in dan IMDB waar filmliefhebbers de prent net een voldoende geven: 6 op 10. Wij zijn geneigd de Kinepolis-bezoekers te volgen in hun mening. Zeker, de film die gebaseerd is op ‘SMS für Dich’ is wat awkward en totaal ongeloofwaardig op bepaalde vlakken. Zo zien we bijvoorbeeld Céline Dion in een bijrol liefdesadvies geven aan een muziekjournalist die blijkbaar zo maar kan binnen wandelen in een concertzaal wanneer ze aan het soundchecken is. Ze neemt meteen de tijd voor hem om hem advies te geven terwijl ze op een flight case met daarop ‘Céline on tour’ plaatsneemt. Eerder eindigde een interview met haar in een hotel in een heel persoonlijk gesprek tussen de twee waarbij ze samen op de grond zitten, zij op blote voeten. Met alle respect, maar in realiteit zijn wereldsterren van het niveau van Céline Dion nauwelijks bereikbaar voor journalisten omdat ze sterk afgeschermd worden door hun entourage.

In Love again volgen we muziekjournalist Rob Burns (Sam Heughan). Diens verloofde blies het huwelijk met hem kort voor de grote dag af. Zijn baas merkt dat de passie voor zijn werk er ook wat uit geraakt is. Hij geeft ‘m de opdracht om een stuk te schrijven over Céline Dions nieuwste tour. Hij mag naar haar persconferentie en haar interviewen. Maar hij voelt niet zo veel voor de muziek en de teksten die de Canadese brengt. Zij zal hem echter doen inzien hoe dat komt, omdat hij eigenlijk niet (meer) weet wat liefde is en hoe die voelt.

Mira Ray (Priyanka Chopra) heeft enkele succesvolle kinderboeken geschreven en getekend rond een rups. Maar ze lijkt haar doelgroep niet meer voor ogen te hebben wanneer ze met nieuwe, zeer trieste tekeningen naar haar uitgever gaat, die deze uiteraard niet aanvaardt. Kinderen willen leuke verhalen meekrijgen, klinkt het vanuit haar commercieel inzicht. Maar Mira zit helemaal niet goed in haar vel. Het verdriet dat ze tekent in de rups (die symbool staat voor haar eigen gevoelswereld) weerspiegelt hoe ze zich voelt. Al twee jaar rouwt ze om het verlies van haar vriend John Wright (Arinzé Kene) die een verkeersslachtoffer werd op klaarlichte dag.

Wanneer ze intrekt bij haar zus Suzy (Sofia Barclay) omdat haar ouders hun leven terug willen, doet ze de doos open met herinneringen aan hem. Een hemd dat naar hem ruikt, een plaat met de opera Orphée et Eurydice van Gluck op en onder andere de verlovingsring die hij haar zou geven (wat er niet van gekomen is) steken er in. Suzy heeft echter ook een profiel van Mira aangemaakt in een datingapp hoewel ze eigenlijk nog niet meteen klaar is om te daten. Maar uiteindelijk trekt ze toch nar en afspraakje en ontmoet ze een zeer sportieve kerel die duidelijk en dringend wat calorieën moet verbranden. Dat levert in de taxi met stip de leukste scène op uit van Love again. Zij vraagt ‘m namelijk om het kalmer aan te doen waarop hij haar opnieuw gaat kussen, maar dan super traag…

In het restaurant waar die twee daten, zat echter ook Rob. Dat is geen toeval. Want van zijn hoofdredacteur ontving ie een smartphone voor zijn werk. wat ie echter niet wist, was dat ie het nummer kreeg van de overleden vriend van Mira waar zij op een bepaald moment berichtjes naar stuurt als deel van haar rouwverwerking.

In de hoop haar te zien in de opera gaat hij naar elke voorstelling van Orphée et Eurydice kijken. En jawel, hij ontmoet haar wanneer ze de trappen afkomt op haar sportschoenen want ze heeft geen schoenen die passen bij haar gele jurk. Geel, dat staat symbool voor open staan voor verandering. Op dat vlak, net zoals het onweer en de elektriciteitspanne waardoor Rob Mira’s eerste aan John geadresseerde sms ontvangt, volgt regisseur James C. Strouse gewoon de gekende conventies van het filmvak om positieve dan wel negatieve plot twists aan te kondigen aan de kijkers.

Want Rob zal verzwijgen dat ie stiekem die erg persoonlijke berichtjes waarbij Mira haar ziel helemaal blootgeeft, leest. Sterker nog, hij weet daardoor ook dat ze iets voelt voor hem. Vraag is of een relatie die alvast start met een vertrouwensissue een lang leven beschoren is…

Uiteraard is Love again best voorspelbaar. Maar het moet gezegd: er zijn weinig romantische films de laatste tijd uitgebracht die maar liefst 4 onsterfelijke nummers in hun soundtrack hebben steken. In dit geval gaat het om ‘It’s all coming back to me now’, ‘All by myself’, ‘A new day has come’ (waarbij je al kan raden hoe de film eindigt) en het magistrale ‘Where does my heart beat now?’ dat te horen is wanneer breuk tussen de hoofdpersonages een feit is. Dat laatste nummer bracht Céline Dion in 1990 live op Tien om te Zien. Dat waren andere tijden. Tijden dat internationale artiesten nog bereikbaar waren en lokale televisieshows deden in een klein landje, België. Nu is de Belgische platenmarkt compleet irrelevant geworden voor veel sterren wegens véél te klein om er überhaupt nog promo te voeren.

< Bert Hertogs >  


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter