PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Plopperdeplop! Exit oudere generatie bij Studio 100?

donderdag 01 juni 2023


Plopperdeplop!

Na Gert, Stien Struis, Steven Stil zouden nu ook Alberto en Van Leemhuyzen aan de kant geschoven zijn door Studio 100. Kreeg Gert nog een Afscheidsshow, dan werden de andere personages blijkbaar geschrapt voor een nieuwe generatie. ‘Verjonging heet dat, maar het is mogelijk ook een manier om aan cost cutting te doen bij het productiehuis’ zegt Bert Hertogs, hoofdredacteur van Concertnews.be in een eerste reactie.

Eind vorig jaar was het opvallend dat Diede de zwangere Hanne mocht vervangen tijdens de K3 shows in Nederland. Volgens onze (niet door Studio 100 bevestigde) info zou dit binnen een stageovereenkomst gekaderd hebben wat zou kunnen verklaren - verzekeringstechnisch ook - waarom Diede niet in Vlaanderen optrad.

En met wie staat Piet Piraat dit voorjaar op de planken? Jawel, Remi De Smet, als Bertus Bandiet, een nieuw personage. Ook dat zou een stageplek zijn, volgens de al even onbevestigde info die wij bekwamen. Diede en Remi zouden allebei laatstejaars zijn aan Fontys. Of zij een vergoeding kregen van het productiehuis in Schelle, daarover hield de persverantwoordelijke ook de lippen stijf, transparant als ze zijn bij Studio 100.

Als je al deze elementen optelt, wijst alles erop dat Studio 100 wel eens de vinger op de knip aan het houden zou kunnen zijn en zelfs zou durven besparen op hun corebusiness: kinderentertainment. Bovenstaande staat dan nog los van de vervanging van Free Soufriau door Lotte Stevens als Mega Mindy, die welgeteld 1 show krijgt in de Stadsschouwburg volgend seizoen.

Het lijkt er steeds meer op dat sommige gekende Studio 100-formules marketingtechnisch uitgemolken zijn en het aantal opties voor de toekomst voor sommige figuurtjes beperkt. Dat Peter Van De Velde (wiens carrière startte in het amateurtoneel, wat er soms nog aan te zien is) nog aan boord is, en die ook volgens onze al even onbevestigde info één van de weinige Studio 100-gezichten is die nog onder vast contract zou liggen, nog aan de bak mag blijven en ook Walter De Donder nog voldoende werk krijgt, is niet verrassend. De ene behoort tot de intimi van Gert Verhulst, de ander houdt er een duobaan als Kabouter Plop én als burgemeester bij Samson en Marie op na. Vraag is hoe lang nog voor ook zij vervangen worden door een jongere of een stagiair… Plopperdeplop!

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter