PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Transformers Rise of the beasts ★★★

dinsdag 13 juni 2023Kinepolis Antwerpen

Transformers

Veelbelovend, dat is het minste wat je kan zeggen over het einde van Transformers Rise of the beasts waarin G.I. Joe geïntroduceerd wordt. Dat smaakt nu al naar meer wanneer twee iconische actiefranchises elkaar ontmoeten. Het zou wel eens voor extra vuurwerk kunnen zorgen want daar lijdt deze film wel eens aan. De prent die Steven Caple Jr. regisseerde, de zevende in de Transformerreeks, de sequel op Bumblebee, sleept namelijk soms, niet zelden wanneer er een wat overduidelijke melige menselijke laag over het geheel getrokken wordt. Finaal gaat de film over dat je altijd sterker staat als je samenwerkt, hier wanneer mensen en robots de handen in elkaar slaan.

Want dat is nodig. We zijn in Brooklyn in 1994 wanneer een stagiaire van het museum geïntrigeerd geraakt door een artefact dat ze niet meteen tot een bepaalde beschaving kan brengen. Op eigen houtje beslist ze om er onderzoek naar te doen. En dat heeft grote gevolgen. Het beeldje geeft haar geheimen prijs, er zit een Transwarp sleutel in, het is te zeggen, de helft ervan. Beide zijn nodig om portalen te openen doorheen ruimte en tijd.

Al jaren zoekt de duistere god Unicron naar deze sleutel om daar planeten mee van de kaart te kunnen vegen. De Autobots die op aarde actief zijn, zien dan weer hun kans schoon om dankzij de sleutel naar Cybertron terug te keren. Gevolg? Een confrontatie kan niet uitblijven tussen Unicron aan de ene kant met zijn leger Terrorcons en Predacon schorpioenen, geleid door Scourge en aan de andere kant een coalitie van de Autobots met hun leider Optimus Prime, de Maximals met hun leider Optimus Primal, de museumstagiaire Elena Wallace (Dominique Fishback) en de ex-militair en electronica-expert Noah Diaz (Anthony Ramos) die toevallig door een Porsche 911 te stelen in een Autobot belandt, Mirage wat de heerlijke quote: ‘hij heeft in me gezeten!’ oplevert.

Het conflict zal uiteraard niet in een keer uitgevochten geraken, aan beide kanten vallen er slachtoffers, met aan de Autobots-zijde Bumblebee die er sneller geweest is dan je van een bij zou verwachten. Maar ook Mirage die misleiding als techniek hanteert tijdens battles zal niet altijd even succesvol de tegenstrever op het verkeerde been kunnen zetten. Onder andere aan en in het museum en een verborgen tempel in Peru wordt er gestreden. De inzet is niet min, het voortbestaan van de aarde wordt immers bedreigd.

Wij zagen Transformers Rise of the beasts in 4DX in een 3D-versie. Het moet gezegd het gaat er bij momenten stevig aan toe, en je voelt de slagen die de robots incasseren vooral door de bewegende stoeltjes en niet in het minst via de rugleuning van de stoel waar ook een - euh - stevig effect op zit.

Om kort te gaan, Transformers Rise of the beasts is best wel een entertainende film maar hij sleept soms en durft ook wel zo nu en dan stilvallen als een autobot die knock-out geslagen is.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter