PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie No hard feelings ★★★★

maandag 17 juli 2023Kinepolis Antwerpen

No

Je hebt zo van die films die je blijven achtervolgen. Van die prenten waarvan je denkt, ja misschien wil ik die wel zien maar die je pas na een tijd over de streep trekken om een ticketje te bemachtigen. Bij No hard feelings was dat bijvoorbeeld het geval. De trailer vond ik nogal dom en niet zo bijster grappig. Maar de reclameaffiches in eigen land en in Londen bleven op de een of andere manier me aanspreken. Blij dat ik uiteindelijk toch ben gaan kijken. Want de sexy komedie die Gene Stupnitsky regisseerde is niet alleen grappig, hij is verdomd nog verrassend en creatief ook bij momenten. En hij doet vooral wat dit genre hoort te doen, je helemaal opgeladen met positieve energie met een grote glimlach op je gezicht de zaal verlaten. Lang geleden trouwens dat we dat nog hebben ervaren.

In No hard feelings is Maddie Barker (heerlijk neergezet door Jennifer Lawrence) 32. Ze heeft een betaalachterstand bij de belastingen en kennelijk sinds kort het huis van haar moeder geërfd. Gevolg: haar wagen wordt in beslag genomen door haar schuldeisers. Daardoor verliest ze een deel van haar inkomen, naast barvrouw is ze namelijk ook Uber-chauffeur. Op deze manier ziet het ernaar uit dat haar financiële problemen alleen maar groter zullen worden.

Tot ze een online advertentie leest waarin de ouders van Percy (Andrew Barth Feldman) op zoek gaan naar een twintigjarige vrouw om met hun zoon uit te gaan. Hij is net afgestudeerd in het middelbaar en zal aan een carrière beginnen in de Princeton Universiteit. Zijn ouders zien dat best wel zitten met hem. Hij is er namelijk intelligent genoeg voor. Alleen zijn zijn soft skills, zijn sociale vaardigheden niet je dat. Daarbovenop komt dat de tiener tamelijk onzeker is, snel uitslag krijgt op zijn rug van de stress, en al snel angstig is ook al heeft ie wel talent. Zijn ouders vragen dus aan Maddie, hoewel ze eigenlijk te oud is voor de vacature, om die skills te – euh – ontwikkelen bij hun zoon die geen ervaring heeft met meisjes, nog een maagd is, nog nooit alcohol gedronken heeft en ook nog nooit naar een feestje is geweest. Kort samengevat: No hard feelings is dus een bijzonder leuke Beauty and the nerd-film.

Want het is Maddie inderdaad die Percy zal proberen te ontdooien (wat minder vlot gaat dan ze had gedacht). Maar wanneer uitkomt dat zij hem datet op vraag van zijn ouders die hem te veel controleren naar zijn goesting, blijkt de groeiende wederzijdse liefde tussen de twee plots in zwaar weer terecht te komen. Ze deed het alleen maar om een gratis wagen van zijn ouders te krijgen in ruil voor haar diensten waardoor ze haar schulden kon aflossen, denkt ie en voelt zich dan ook gebruikt hoewel het wel dankzij haar is dat ie voor het eerst naaktzwemt in het donker, alcohol drinkt, zal ontdekken dat een pijnstiller slikken met alcohol geen goed plan is, en gewoon een heerlijke tijd zal beleven met als kers op de taart een orgasme op haar dijen. Of dat officieel telt als een ontmaagding is maar de vraag …

No hard feelings geeft mee dat je best seks hebt als je elkaar beter kent, dan wanneer je het doet met een volstrekt onbekende. Daarnaast worden de twee ook erg zorgzaam voor elkaar. Wanneer Percy bijvoorbeeld seks wil met Maddie zegt ze dat ze dat geen goed idee vindt. De eerste keer moet je nuchter zijn, vindt ze. Dé themasong van deze heerlijke komedie is ‘Maneater’, de hit uit 1982 van Daryl Hall & John Oates. De tekst vond Percy altijd al beangstigend – hij interpreteerde het letterlijk en dacht dat het over een kannibalistische vrouw ging – maar zal dankzij Maddie ontdekken dat het eigenlijk over vrouwen als Maddie gaat, die de ene lover na de andere hebben en dan plots weg zijn en niets meer van zich laten horen.

In No hard feelings halen zowel Percy als Maddie het beste in elkaar naar boven zodat hun levens een andere wending krijgen. Dat de twee veel gemeenschappelijk hebben zien we bijvoorbeeld wanneer Maddie als de oudste op een studentenfeestje buiten gekeken wordt. Plots is zij het die er niet bij hoort terwijl Percy zijn weg al naar de slaapkamer gevonden heeft en de lakens deelt met een meisje die hij van vroeger kende, die hij ontmoette in het restaurant toen hij een date had met Maddie. Heerlijk is die scène dan ook waarin je een zekere jaloezie ontwaart bij deze dertiger in dat restaurant. En zo zijn er nog vele wat deze No hard feelings bijzonder amusant maakt.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter