PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Haunted Mansion ★★

woensdag 26 juli 2023Kinepolis Antwerpen

Haunted

Het is niet de eerste keer dat Disney een film maakt naar een pretparkattractie. Twee jaar geleden nog maar kwam Jungle Cruise namelijk uit. En nu is er Haunted Mansion, een bovennatuurlijke komedie die Justin Simien regisseerde. Alleen is de slapstick zo slap, en de taalhumor (die nauwelijks te vertalen bleek) zo zwak, dat je bezwaarlijk van een goeie film kan spreken. Tenzij je met lage eggs-pectations naar deze prent trekt.

In Haunted Mansion spookt het in een herenhuis waar Gabbie (Rosario Dawson) en haar zoon Travis (Chase W. Dillon) intrekken. Niet veel later slaan ze op de vlucht maar keren ze noodgedwongen toch terug omdat de geesten hen in hun macht hebben. Ze halen er de voormalig paranormaal onderzoeker Ben (LaKeith Stanfield) bij die recent zijn verloofde Alyssa (Charity Jordan) heeft verloren. Versterken haar team nog: de paranormaal begaafde Harriet (Tiffany Haddish), Kent (Owen Wilson), een priester, en Bruce (Danny DeVito), een historicus aan de universiteit die alles weet over het gebouw en zijn voormalige bewoners.

Want daar ligt uiteraard de sleutel om de antwoorden te vinden hoe het komt dat het er zo spookt. Ben kan via een zelfgemaakte camera foto’s maken van de geesten. Wanneer hij camera’s plaatst in het gebouw merkt hij op dat er heel wat activiteit is rond middernacht. Maar ook dat die plots stopt alsof alle geesten tegelijkertijd angstig zijn om een zeer kwaadaardige geest die ondertussen 999 geesten in zijn macht heeft. Nog een zieltje heeft ie nodig om zijn doel te bereiken. Wie zal ie het makkelijkst kunnen beïnvloeden en naar het dodenrijk proberen te lokken? Ben, met het verleidelijke aanbod dat ie dan zijn Alyssa zal kunnen terugzien? Of Travis die zijn papa al een hele tijd mist? Of heeft ie het gemunt op iemand anders? Dat ontdek je in Haunted Mansion.

De film is echter behoorlijk zwak zowel qua humor als qua spanning dat je je meermaals afvraagt of een bioscooprelease wel gerechtvaardigd is. Of die niet beter meteen op Disney+ werd uitgebracht. Het geheel blijft de ganse tijd bijzonder artificieel aanvoelen terwijl onze favoriete familiefilm allertijden over een huis waarin het spookt nog steeds het onevenaarbare Casper blijft van Brad Silberling met de immer innemende Christina Ricci als Kat en Bill Pullman die haar vader James Harvey speelde. Die film had net als de recente serie Wednesday wél een ziel, wat het eraan ontbreekt in Haunted Mansion waar er wel maar liefst 999 in rondvliegen … Is de film een nachtmerrie? Nee, dat ook niet. Dat is, en dat weet ondertussen iedereen wellicht, een bezoek aan een BnB.

< Bert Hertogs >  


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter