PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Meg 2: The Trench ★★★

donderdag 3 augustus 2023Kinepolis Antwerpen

Meg

Vijf jaar na The Meg is er het vervolg: Meg 2: The Trench. De Britse regisseur Ben Wheatley heeft de regisseursstoel van Jon Turteltaub overgenomen en liet zich deze keer inspireren door The Trench van Steve Alten. De sci-fi actiefilm is hoewel de CGI soms niet al te best/geloofwaardig oogt, best genietbaar al is ie met zijn 116 minuten wat aan de lange kant.

Uiteraard verwijst Meg 2: The Trench naar Jaws (2), expliciet zelfs in de dialogen maar ook in een scene wanneer we verschillende megalodons aan hoge snelheid naar Fun Islands, een populair resort, zien zwemmen. Op dat moment zijn er heel veel zonnekloppers aan het genieten van het strand en het water (al dan niet aan het waterfietsend).

‘Our spa is to die for’ horen we de receptioniste vertellen tegen enkele toeristen die inchecken. Het is dat soort humor in de dialogen dat helaas niet goed vertaald wordt of niet te vertalen valt, waardoor de ondertitels toch niet helemaal de beoogde (zelfrelativerende) humoristische sfeer van de prent weten op te roepen.

Hoe het komt dat die megalodons vrij gekomen zijn? Wel, een groep wetenschappers doet heel diep in de oceaan, op een plek waar nog niemand is geweest onderzoek naar een ongekend ecosysteem dat wellicht zo oud is als toen de dino’s nog op aarde leefden. Met zo’n scène start Meg 2 namelijk ook. We zien hoe een dino die zowel op het land als in het water kan leven tussen de kaken belandt van een T-rex die op zijn beurt uiteindelijk voer wordt voor een megalodon die gewoon even komt aanspoelen op het strand. Zo’n beest met zo’n gewicht zou dat nooit overleven omdat die niet meer terug in de oceaan zou geraken op eigen kracht denken we dan al. Meg 2 is dan ook niet meteen het soort film waar je al te veel over moet nadenken. Met je verstand op nul, is hij het best te bekijken.

Wat blijkt? De onderzoekers stellen vast dat er op de bodem een mijn is. Men is daar blijkbaar op een zeer kostbare grondstof gestoten. Een miljarden business. Jonas Taylor (Jason Statham) en Jiuming Zhan (Wu Jing) die de missie leidt komen in de problemen met hun duikbootjes. Hun enige kans om te overleven: al wandelend over de oceaanbodem tussen ongekende diersoorten en begroeiing zich een weg banen naar het centrum  waar de mijn is. De megalodons en die dino-achtige wezens die zo wel op het land als onder water zich kunnen voortbewegen, liggen echter op de loer. Wat blijkt? Zhan ontdekt dat de onderwaterpakken die er liggen zijn ontwerp zijn. Er zit dus een mol in het team dat voor hem werkt. En zo vormen niet alleen de (onderwater)dieren een bedreiging voor hen, maar ook een bende die deze grondstof illegaal delven. Door een explosie in de mijn geraken de prehistorische dieren uit hun ecosysteem met alle gevolgen van dien …

Zoals steeds voel je bij een film als Meg 2: The Trench al van kilometers te voren aan welke personages het niet zullen overleven, niet zelden diegenen die nauwelijks uitgewerkt zijn of zelfs helemaal geen body hebben meegekregen, waardoor hun verlies je ook niks doet. En ja, Meg 3 kondigt zich al aan via het open einde. Want heeft de Meg die Zhan heeft getraind en waarvan ie overtuigd is dat zij naar hem luistert via een biepje – iets waar de anderen grote twijfels over hebben - ondertussen gepaard en is ze misschien zwanger?

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter