PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Camille 1/2 op Suikerrock 2023: het was weer van Dhont

zondag 6 augustus 2023Bietenplein Tienen

Camille
Foto: Suikerrock

Het blijft bizar. Als blijkt dat zelfstandigen hun job niet naar behoren uitvoeren dan kunnen ze hun licentie verliezen in verschillende sectoren en mogen ze opkrassen. Iets anders zoeken waar ze misschien wél het talent voor hebben. In de (Vlaamse) muzieksector bestaat dat vooralsnog niet. Jammer vinden we dat. Want als je de valse noten optelt die Camille het Bietenplein van Suikerrock liet horen, en dat vergelijkt met constructiefouten in de bouw door een of andere ingenieur die een verkeerde berekening maakte, dan zou de Wevelgemse al lang niet meer aan de bak komen. Hoog tijd dus dat die Camille-fever stopt (die straks misschien letterlijk tot Camillekoorts leidt vermits de allerjongsten meer dan een uur in de kou de regen moesten trotseren en we enkelen doorweekt zagen waardoor ze het ook behoorlijk koud kregen). Wij kijken nu al uit naar de dag dat we rustig een kamillethee kunnen drinken op een herfstdag in de zomer zonder daarbij aan een hysterisch krijsende in fluo roze gehulde blondine te denken die in dit drankje voorlopig nog geen commerciële opportuniteit ziet.

Maar liefst een kwartier te laat verscheen miss Camille op het podium van Suikerrock. Dat kwam door technische problemen met een (mobiele) internetprovider waardoor het inscannen van tickets aan de inkom in Tienen een tijdje niet lukte. Vermits nog veel gezinnen met kinderen niet op het terrein waren, vroeg de organisatie aan Camille en haar management of ze een kwartier later haar set kon starten om zo veel mogelijk fans de kans te geven om op het terrein te geraken. Camille en haar management stemden daarmee in.

Camille bracht in Tienen niet meer of niet minder dan een flauw afkooksel van haar show in de Lotto Arena van eind vorig jaar, inclusief visuals en kostuums (o.a. die hartvormige kledij van de dansers tijdens de K3-cover ‘Verliefd’, een nummer dat ze niet toonvast bracht, maar ook props zoals die roze megafoons tijdens ‘SOS’ die totaal geen functie bleken te hebben. We zagen tijdens die song de dansers faken dat ze er iets door riepen, terwijl we niets hoorden in het lied zelf…).

Al tijdens opener ‘Diamant’ bleek Camilles zang niet steady. En haar ganse live on tape optreden zou het er niet op beteren. ‘Hebben jullie zin in een feestje?’ klonk het aan het begin van haar concert. Toen had het publiek er kennelijk nog zin in, maar tijdens de herneming van ‘Rihanna’ zagen we nog nauwelijks handjes in de lucht meezwaaien. Het weer was van Dhont en het optreden was dat ook. Plattekes, net als haar steile haar waar niks volume in zat. Daar ontbrak het haar ook aan tijdens haar set.

‘Waarom geven we dan toch een halve ster?’ horen we je ondertussen afvragen. Omdat ze ondanks de regen tijdens ‘In de regen’ (visueel ondersteund door haar 6 dansers die roze paraplu’s bovenhaalden) de catwalk opkwam, later ook nog een paar keer in de frontstage ging wandelen en daar een mooie brunette uit het publiek knuffelde. ‘Dank jullie wel om in de regen voor mij te staan.’ zei Camille die daarna ‘Hartenbreker’ opdroeg aan iedereen in het publiek zoals ondergetekende die niet verliefd is. En neen, beste Camille-fans in tegenstelling tot wat jullie (tamelijk pervers) denken, we in onze mailbox en via onze socials aan ‘theorieën’ van jullie ontvangen al zeker niet op jullie idool!

‘We hoeven niet te schuilen, laat de lucht maar huilen.’ mocht Camille dan wel zingen tijdens ‘In de regen’, naarmate haar concert vorderde, zag je steeds meer mensen in de richting van de shelters en de foodtrucks gaan waar men wat beschutting kon vinden. Camille bracht even a capella een stukje uit haar volgende single ‘Magie’, maar dat moest en zou vooral een geheimpje tussen ons blijven.

Tijdens ‘Geen tranen meer over’ viel duidelijk op dat er een backing track meeliep tijdens het nummer. ‘XYZ’ werd vervolgens ondersteund door zowel vlammen als confetti. Tijdens ‘Vergeet de tijd’ haalden enkele dansers CO2-pistolen boven en na ‘Kleur’, nochtans een van haar betere nummers, moesten de beats van ‘We will rock you’ die uit een doosje kwamen het doorweekte publiek wat oppoken, wat nauwelijks het beoogde effect genereerde.

Afsluiten deed Camille haar optreden op Suikerrock waarvoor ze naar verluidt 30.000 euro vroeg - veel te veel geld als je het ons vraag - met ‘Vuurwerk’. Als je dan tijdens die laatste zinnen van die song op ‘Als het weer eens tegenzat’ haar vocaal opnieuw compleet de mist hoort ingaan, weet je het. Het zat haar weer eens tegen. En het weer zat ook tegen.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter