PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Aaron Blommaert ★★★★

vrijdag 18 augustus 2023Grote Markt Antwerpen

Aaron
Foto: RV

Het grootste feest ooit, dat beloofde Aaron Blommaert op het Bollekesfeest. Ei zo na bracht ie dat ook op het beste gratis stadsfestival in de graafste stad van ons land: Antwerpen in een decor (de Grote Markt) waar zelfs de main stage van Tomorrowland helemaal niet aan kan tippen. Blommaert bewees ook tijdens zijn optreden dat vrouwen als baas de betere keuze kunnen zijn. Want damn, wat hield die Ardooise twintiger Hélène Deklerck die achter de drums zat, de vaart erin en de set lekker strak! Ze blies ons kortom uit onze sokken.

Zeggen dat 2023 dé doorbraak betekent van Aaron Blommaert, de Vlaamse Harry Styles die moeiteloos de hoge noten van een Mika aankan, is een understatement. Met ‘Zonde’ tekent ie wat ons betreft voor dé zomerhit van 2023 al scoort ook Pommeliens ‘Erop of eronder’ goed bij ons. Met de ABBA-cover ‘Gimme gimme gimme’ trok de zanger die het nu zonder BOBBY doet, het feest met succes op gang. Uit volle borst zong het publiek dan ook het nummer mee. En Aaron? Die leek in zijn hoge noten dan nog wat gecrispeerd. Misschien dat zijn stem nog niet helemaal goed opgewarmd was, want later zou ie wel moeiteloos moeilijkere noten halen tijdens zijn set.

Blommaert had gekozen voor een outfit die volledig Barbie-core was terwijl zijn bandleden (Lukas Sabbe aan de toetsen, Hélène Deklerck aan drums, Achilles De Raedt op gitaar en Mathieu Janssens op bas) The Masked Singer-gewijs onthuld werden terwijl ze hun coole zonnebrillen uitdeden. De zanger gaf het publiek meteen mee dat ie niet alleen songs zou brengen die hij in het VTM-programma als Tovenaar had gecoverd, maar ook eigen nummers zoals ‘Wat ze zei’ waarin Achilles al meteen mocht soleren.

Springen deden de vrienden van het Bollekesfeest op de puike Mika-cover ‘Grace Kelly’ waarbij Aaron Blommaert aantoonde over dezelfde guitigheid én stembeheersing te beschikken als de originele zanger. Het oogde en klonk kortom allemaal fris. De zanger en zijn band hadden er duidelijk zin in en het publiek na al dan niet een bewogen werkweek kennelijk ook.  Het zong luidkeels de lyrics mee en sprong op het ritme van de muziek. De kasseien werden nog net niet uit de Grote Markt gestampt.

Aaron Blommaert zei dat ie onlangs voor het eerste keer vader is geworden, hij er veel liefde en werk in gestoken had, eraan grappend toevoegend: ‘de volle 3… neenee’ toen ie het heerlijke ‘Zonde’ aankondigde. Een klein meisje dat op de schouders zat van haar papa en een t-shirt droeg van Camille zagen we helemaal loos gaan op het nummer met haar handjes in de lucht. Héérlijk om te zien was dat. Bij ‘Noodgeval’ en de reprise van ‘Zonde’ deed ze dat overigens nog eens dunnetjes over. Wat een energieke meid!

‘Stiekem van mij’ werd opgedragen aan al wie al eens heftig verliefd is geweest terwijl het publiek met de armen zwaaide op Marco Borsato’s ‘Hoe het danst’. Blommaert zette zijn publiek daarbij op het verkeerde been door even te buigen terwijl de song nog niet gedaan was. Leuk.

Met het rustige ‘Anders’ en aansluitende ‘Annabel’ zakte de set helaas halfweg even in maar een magistrale versie van Bruno Mars’ ‘Locked out of heaven’ deed die serieuze dip al snel vergeten. Ondertussen had het Antwerpse publiek al wat beter kennis kunnen maken met Aaron Blommaert. En de eerste rijen? Die ontdekten dat ie ‘ne zweter’ is.

Dat ie zelf niet vies is van boysbands, hij heeft immers zelf deel uitgemaakt van BOBBY, waarvan ie ‘Hey you don’t know’ op het Bollekesfeest bracht, onderstreepte ie door One Direction te coveren met ‘What makees you beautiful’. Sterk eindigde Aaron Blommaert met een retestrak ‘Take on me’ van A-ha dat de toeschouwers fel meeklapten. Net als ‘It’s all coming back to me now’ van Céline Dion waarbij Hélènes puntige basdrum de handen van het publiek in geen tijd op elkaar kregen. Ok, een detaillist zoals wij misten hier en daar tijdens dat nummer misschien een accent van de castagnetten zoals die ook te horen zijn in het origineel, maar dat deze versie zonder ook dik ok was, bewees de appreciatie van het publiek dat de song stevig meezong.

Met ‘Antwerpen! Dank jullie wel. Jullie waren fucking fantastisch!’ namen Aaron Blommaert en zijn band afscheid van de koekenstad maar niet zonder het eerst de longen uit het lijf te laten meebrullen op Goldbands ‘Noodgeval’ en stevig te laten springen.

Dat meisje dat zo zwaar zat te geven op de schouders van haar papa tijdens het concert van Aaron Blommaert … het is nu al een van dé beelden van de zomer 2023 die nog een tijdje op ons netvlies gebrand zal blijven staan. Blijven gaan!

< Bert Hertogs >

De setlist:

1. Gimme gimme (4‘) + tracks
Bindtekst Aaron (1‘15)

2. Wat ze zei (2‘35“) + tracks

3. Grace Kelly (3‘50“) + tracks

Bindtekst Aaron (1‘30“)

4. Zonde (3‘) + tracks

5. Stiekem van mij (4‘)

6. Hoe het danst (4‘15“) + tracks

Bindtekst Aaron (0‘30“)

7. Anders (3‘15“) + tracks

8. Annabel (3‘15“) + tracks

9. Locked out of heaven (4‘) + tracks

Bindtekst Aaron (1‘)

10. Hey don‘t you know (3‘30“)

11. What makes you beautiful (4‘45“)

12. Take on me (4‘) + tracks

Bindtekst Aaron (1‘)

13. It‘s all coming back to me now (5‘15“)

Bis (1‘)

Bindtekst Aaron (0‘45“)

14. Noodgeval (5‘15“) + tracks

15. Zonde BIS (3‘) + tracks


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter