PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Samson en Marie ★

zondag 20 augustus 2023Grote Markt Antwerpen

Samson

Zeker, het was warm tijdens het optreden van Samson en Marie tijdens het Bollekesfeest op de Grote Markt in Antwerpen. Ouders en hun kinderen werden dan ook opgeroepen om veel water (of iets anders) te drinken en zonnecrème te smeren. Ook Marie Verhulst had het duidelijk warm in haar blauwe broekrok en rode topje. Je zag dat ze daardoor haar choreo’s kleiner hield en vluchtiger bracht. Dansjes die overigens zonder Samsonballet achter haar hun effect compleet missen en het geheel wat awkward doen ogen. Dat de kinderen uiteindelijk redelijk lauw reageerden op het optreden dat ocharme een half uurtje duurde, had volgens ons echter niet alleen met de hitte te maken. Het is gewoon veel te slap wat Studio 100 hier brengt.

Openen deed Samson en Marie met ‘Wij gaan beginnen’. Wat al meteen opviel was dat Maries stem in de hoogte behoorlijk benepen klonk. Maar vooral, zowel zij als Samson spaarden de stem tijdens de refreinen waar we het koor op de backingtrack vreemd genoeg op de voorgrond hoorden zingen. Niet dat we het artiesten niet gunnen om hun stem even tot rust te laten komen tijdens een lied, maar een refrein lijkt daar helemaal niet het geschikte moment voor. En vooral: het publiek, ook de jongste kinderen, horen dat heus wel. Het gevolg laat zich dan ook raden: net op een moment dat je ambiance verwacht, zakken meerdere songs pijnlijk in.

Samson blijkt nog steeds zijn ondeugende zelf, zo zei ie ‘we gaan naar blote billen’ in plaats van ‘de Antillen’. Blote billen zouden de vrienden van het Bollekesfeest overigens een beetje later te zien krijgen tijdens de verrassingsact van deze editie: Motown Supremacy.

Leuk was het uitbeeldspelletje dat Marie met Samson iets voorbij de helft speelde. ‘Slaapliedje!’ en daarna ‘Het spook van de opera!’ zo gokte de pratende hond toen Marie een nummer uitbeeldde dat uiteindelijk ‘In de disco’ bleek te zijn: een song waarop de kinderen mochten meebrullen terwijl Marie met haar heupen wiegde. Een folkversie van ‘Alles is op’ zong de Grote Markt ook danig mee. Maar het was toch nog steeds vooral het onverwoestbare de Samsonrock dat het publiek ook even alleen mocht zingen, waarbij Samson en Marie heel even het niveau bereikten van het orgineel.

Om kort te gaan: een live on tapeshow van Samson en Marie blijft een flauw (en tamelijk goedkoop) afkooksel van wat Samson en Gert vroeger op Vlaamse pleinen bracht en doet vooral hunkeren naar het origineel dat gewoon beter was. De enige verbetering met het origineel tot nog toe vinden we de ribbenkast van Marie die zich toont wanneer ze de armen boven haar hoofd rolt tijdens het dansen.

< Bert Hertogs >  

De setlist:

  1. Wij gaan beginnen
  2. Ochtendgymnastiek
  3. De Antillen
  4. De wereld is mooi
  5. Oh la la la!
  6. In de disco
  7. Samson en Marie
  8. Alles is op
  9. Samsonrock


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter