PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Average Rob ★★★★★

zaterdag 26 augustus 2023Park Brasschaat

Average

Twee keer zagen we Average Rob en Omdat het kan soundsystem de afgelopen week. Op het Bollekesfeest in Antwerpen tussen het publiek. En vanop het podium tijdens de tienjarige jubileum van The day before tomorrow dat als open air-festival met maar liefst 18.000 bezoekers de maximumcapaciteit van het Antwerps Sportpaleis ondertussen zo maar eventjes weet te evenaren.

Zeker, de sets die Omdat het kan soundsystem en Average Rob lieten horen tijdens die twee events waren nagenoeg dezelfde. Passeerden onder andere de revue: Flying high van Captain Hollywood Project, Captain Jack (qua associatiebruggetje kon dat alvast tellen!), Baby van Justin Bieber, Cotton Eye Joe van Rednex, Ik wil je van De Kreuners, I love it van Icona Pop, Everytime we touch van Maggie Reilly, Firework van Katy Perry, Erop of eronder van Pommelien Thijs in de mix met Vuurwerk van Camille, Titanium van David Guetta, Better off alone van Alice Deejay, Alors on danse van Stromae, Stay van Justin Bieber, Breaking free uit High school musical, Love story van Taylor Swift (waarbij het publiek massaal de smartphonelichtjes bovenhaalde), Tsunami van DVBBS & Borgeous, Axel F van Crazy frog, Gimme gimme gimme van ABBA, YMCA van the Village People, Samba de Janeiro van Bellini, Freed from desire van Gala, Ochtendgymnastiek van Samson en Gert, Kernkraft 400 van Zombie Nation, L’amour toujours van Gigi d’Agostino, Désenchantée van Kate Ryan, Zaddy van Average Rob ft. Arno the kid, Crowd control van Dimitri Vegas & Like Mike vs W&W, All I want for Christmas is you van Mariah Carey in de mix met Can’t hold us van Macklemore & Ryan Lewis, Spring van Spring, De vriendschapsband van X!nk en You’ll never walk alone van Gerry & The Pacemakers.

Je moet het toch vooral maar doen, zo’n massa weten opzwepen. Wie zich afvroeg wie dé headliners waren van The day before tomorrow, hoeft niet te twijfelen. Zowat alle andere acts geraakten qua ambiance in het publiek niet verder dan een grote openluchtreceptie. Hét feestje van deze zomer in Brasschaat, daar tekenden Average Rob en Omdat het kan soundsystem voor.

Kijk, wat wij zo geweldig vinden aan deze act is het hoge grijnsgehalte. Alleen al die over the top aankondiging, op z’n Tomorrowlands, zet eigenlijk de ganse EDM-sector wat te kijken. Wat je op het podium ziet is niet alleen clever, het is ook nog witty. Het is de draak steken met jezelf maar tegelijkertijd de dingen toch ook bijzonder strak en serieus aanpakken, met songs die soms na minder dan een halve minuut al ingeruild worden voor een volgende.

De spanningsboog van de set van Average Rob en Omdat het kan soundsystem zit bijzonder strak, van hardstyle over rock, naar Nederlandstalige pop, commerciële (euro)dance tot zelfs een kleffe meezinger als ‘All I want for Christmas is you’, ‘Love story’ van Taylor Swift, ‘Breaking free’ uit High school musical of sing-a-long party anthems als ‘Ik wil je’ … het minste wat je kan zeggen, is dat deze act zeer breed gaat. En net dat eclectische werkt. Jongeren voelen blijkbaar niks voor muzikaal hokjesdenken en da’s helemaal ok.

Al vroeg in de set bespeelt Average Rob het publiek vakkundig door het in te delen tussen rechts en links en de verschillende kanten tegen elkaar op te laten roepen. Stevig meeklappen een meekelen doet het dan weer onder andere op ‘Everytime we touch’ waarbij we een opblaasbare krokodil in de richting van het podium zien vliegen. Alsof we in een scène zitten van Knokke off met rond ons enkele fils en filles à papa op de uitverkochte VIP-stage (goed voor zo’n 2.000 man) schreeuwt een meisje dat duidelijk iets te diep in het glas gekeken heeft ‘Where the fuck is my mama?’ op ‘Better off alone’.

Massaal voert Brasschaat de choreo uit van ‘YMCA’. Springen doen ze dan weer op ‘Gimme gimme gimme’ en op het onverwoestbare ‘Freed from desire’ terwijl ze de songs ook meebrullen. En een nummer als ‘Désenchantée’? Daarop wordt gewoon massaal mee in de maat geklapt terwijl we het publiek van links naar rechts zien springen op ‘Crowd control’. Het mag duidelijk zijn, met Average Rob en Omdat het kan soundsystem kon The day before tomorrow zich geen mooiere headliner als kers op de tienjarige verjaardagstaart wensen. Het is deze zomer met stip de beste lokale dj-act die we hebben gezien. Wat een madness! Wat en energie! Wat een feest! Maar vooral, laten we dat ook niet vergeten: wat een zelfhumor ook.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter