PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Trolls 3 in harmonie ★★

maandag 23 oktober 2023Kinepolis Antwerpen

Trolls

De Trollsfilm te veel als je het ons vraagt, dat is Trolls 3 in harmonie. Het feit dat ie enkel in de Vlaamse versie in de bios te zien is, is al een vaag teken aan de wand. Feit is dat ie gewoon niet goed genoeg is, te voorspelbaar en het flashy concept zo goed als uitgewerkt is. Het enige wat deze animatieprent die Walt Dohrn regisseerde nog iet of wat boeiend maakt, is de soundtrack. Maar daarmee is bijna alles ook ineens gezegd.

De plot van het anderhalf uur durende Trolls 3 in harmonie? Twee popsterren die geen zangtalent hebben, Velvet (Lisa Gerlo) en Veneer (Juan Gerlo) hebben Floyd (Maksim Stojanac) ontvoerd en in een kristallen flesje parfum gestoken. Als ze daar een paar keer mee verstuiven, trekken ze het zangtalent uit de trol en eigenen ze zich dat voor een tijdje toe.

Floyd verzwakt echter elke keer hij ‘gebruikt’ wordt. Dus zien de twee schurken er niet anders op dan een list te bedenken en een brief te schrijven naar zijn broers om die over te laten komen. Hun plan is ook hun zangtalent ontfutselen zodat ze een groots concert kunnen geven. Trappen Floyds broers daarin die samen ooit de populaire boys band Brozone vormden maar destijds splitten door een meningsverschil, omdat de perfectie die nagestreefd moest worden zo beklemmend werkte? Of vinden ze hun (artistieke) vrijheid terug? Dat ontdek je in Trolls 3 in harmonie. Want de perfecte harmonie bereiken was destijds het doel, iets waar ze door de druk die ze op zichzelf legden niet wisten te vinden. Slagen ze daar nu wel in? Want het is de enige manier om via die kracht het kristal waarin Floyd gevangen zit te doen barsten…

In Trolls 3 in harmonie ontdekt Poppy (Laura Tesoro) verder dat ze geen enig kind is. Ze heeft een zus, Viva (Tinne Oltmans). Die is bang en sluit zich op voor de buitenwereld en de gevaren die daarbij komen kijken. Zal ze inzien dat angst geen goede raadgever is en dat vijanden vrienden kunnen zijn?

Wat opvalt is dat Trolls 3 in harmonie niet de kans gegrepen heeft om alle liedjes te vertalen naar het Nederlands. We horen dus behoorlijk wat Engels in de prent. Sterker nog, wanneer er tijdens een song even gepraat wordt, wordt dat in het Engels gedaan wat toch wel vreemd is. Leuk vinden we de de taalhumor wanneer Brozone split, de trollen zich realiseren dat ze niet meer Nsync met elkaar zijn en concluderen dat voor hen nog maar One Direction geldt: de Back Street.

Naar het einde toe van de film verwijst de prent trouwens ook even naar New Kids on the Block. Maar door nog eens Nsync erbij te halen in een zoveelste poging om wat luchtigheid te brengen, is het grappige er helemaal vanaf. Trolls 3 in harmonie voelt dan ook te veel als een vehikel aan om de eenmalige comeback van deze boys band in the picture te zetten en dan wel de single ‘Better place’ die ze speciaal inblikten voor deze animatieprent.

Niet dat die song overigens van het niveau is van Timberlakes ‘Can’t stop the feeling’ dat dé hit werd uit de eerste Trolls-film. Wel de moeite om aan te stippen zijn onder andere de volgende liedjes die (kort) even passeren: Sweet dreams (are made of this), Island in the sun, Boombastic, Sailing, We are family, Push it, Hello, 9 to 5, The hustle/Hustlin’, Everybody (Backstreet’s back), Stayin’ alive en Fame.

Qua stemmenwerk vinden we vooral dat Lisa Gerlo uitstekend werk verricht heeft. Ze heeft dan ook een dankbare rol in deze Vlaamse versie van Trolls 3 in harmonie als de slechterik Velvet terwijl haar broer Veneer maar een volgzaal type is. Zou dat ook zo in realiteit zijn onder de Gerlo’s? Het antwoord op die vraag, lees of las je wellicht in de boekskes…

< Bert Hertogs >

TROLLS 3 IN HARMONIE VLAAMSE VERSIE

Opnamestudio Sonhouse

Regie & vertaling Govert Deploige

Techniek Thomas De Pauw

Production management Eva Vermeire

Production coordinator Marlies De Bock / Freya Schits

Creatieve Supervisie Jody Toll

Technische Supervisie Jonathan Phillips

MET DE STEMMEN VAN

POPPY Laura Tesoro

KNOEST Jonas Vermeulen

JOHN DORY Manou Kersting

SPRUCE Pieter Jan De Paepe

CLAY Steve Kashala

FLOYD Maksim Stojanac

VIVA Tinne Oltmans

CRIMP Britt Van Der Borght

VELVET Lisa Gerlo

VENEER Juan Gerlo

MISS MAXINE Jimmy Samijn

BRIDGET Marlies Bosmans

KING GRISTLE JR. Thomas Van Goethem

BABY BRANCH James Wauters

KLEINE DIAMANT Sander Gillis

GUY DIAMANT Showbizz Bart

KONING PEPPY Frank Hoelen

CLOUD GUY Sven De Ridder

KID RITZ Govert Deploige

OVERIGE ROLLEN

Steven Barbé

Thomas De Pauw

Govert Deploige

Matijs Guypen

Bert Huysentruyt

Oonagh Jacobs

Matthieu Sys

Thomas Van Caeneghem

Anneke Van Hooff

Eva Vermeire

Billie Wauters

Daphne Wellens


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter