PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Aquaman and the lost kingdom ★★

vrijdag 22 december 2023Kinepolis Antwerpen

Aquaman

2023 is niet het jaar van de superheldenfilms geworden. En da’s een understatement. Aquaman and the lost kingdom, de laatste release van het jaar binnen het genre, kan de glans die rond superheldenfilms zoals Black Panther, Avengers: Infinity War en Spider-Man: No Way Home hangt, prenten die trouwens een voor een ware hypes waren, niet evenaren. De film is dan ook ronduit flauw en voorspelbaar. Het gevolg is dan ook dat je alweer naar een doffe meer dan twee uur durende film kijkt. Maar liefst twee keer keken we daarbij naar onze klok. Of hoe ook hier het alweer niet lekker zit met die spanningsboog en we alweer een film voorgeschoteld krijgen die gewoon veel te lang duurt voor het verhaal dat ie vertellen wil.

Arthur Curry is half mens, half onderwaterheerser van de onderwaterstad Atlantis. Ondertussen stelt ie vast dat zelfs een superheld als hij het knap lastig heeft om te navigeren tussen de onder- en bovenwaterwereld, maar ook tussen privé en werk. Met zijn vrouw Mera (bijzonder kleine rol van Amber Heard) heeft ie een zoontje: Arthur jr. Die blijkt ook naar de vissen in het aquarium non-verbale signalen uit te kunnen sturen zodat ze zich gaan gedragen zoals ie wil en zich gaan groeperen. Maar zoals steeds blijkt een baby hebben, of een kind, het zwakke punt van onze held in kwestie, hier Aquaman. Zijn rivaal David Kane/Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) die uit is op wraak wil het verloren koninkrijk vinden en vooral Kordax (Pilou Asbæk) bevrijden.

Kordax is de broer van Atlan (Vincent Regan), de eerste koning van Atlantis die de vervloekte Zwarte Drietand maakte die David Kane op de bodem van de oceaan vindt. Kordax is tevens de ondode koning van het verloren koninkrijk Necrus. Wanneer Kane zijn drietand in elkaar steekt weet Kordax zo Black Manta te manipuleren. Die heeft dan weer zeebioloog Dr. Stephen Shin (Randall Park) in zijn macht.

Shin beseft dat het vele orichalcum dat zijn baas in snel tempo aan het verbranden is grote hoeveelheden broeikasgassen uitstoot en nefast is voor de planeet. De temperatuur op aarde is daardoor aanzienlijk gestegen. Gevolg: het weer is bijzonder extreem geworden en de oceanen zijn verzuurd.

Komt Shin tijdig tot deze inzichten en durft ie van kamp te veranderen? Slaagt Aquaman er samen met zijn halfbroer Orm (Patrick Wilson) in om het gitzwarte plan van David Kane/Black Manta te stoppen? Of weet die laatste toch Arthur jr. te ontvoeren zodat ie met diens bloed Kordax terug kan bevrijden van een vloek? Dat ontdek je in het matige en vooral voorspelbare Aquaman and the lost kingdom dat veel minder wild blijkt dan het themanummer ‘Born to be wild’ van Steppenwolf en het vooral moet hebben van zijn ecologische thematiek.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter