PDF-versie voor persoonlijk gebruik

De 5 beste versies uit Liefde voor muziek 2024

dinsdag 09 april 2024


De

Foto: VTM

Welke waren volgens concertnews.be de beste covers uit het tiende seizoen van Liefde voor muziek op vtm? Op deze pagina zie je ons lijstje wekelijks veranderen tot we tot een definitieve top 5 komen.

1. (VW:1) Tourist LeMC – De wereld draait voor mij

Met ‘De wereld draait voor jou’ wonnen Regi en Niels Destadsbader in 2021 de Zomerhit. Een jaar later mochten de twee een platina plaat in ontvangst nemen voor 20.000 verkochte singles. Tourist LeMC draaide de lyrics helemaal om en maakte er in zijn versie ‘De wereld draait voor mij (niet voor iedereen)’ van. Een eigenzinnige, cocky en kritische (ook naar Liefde voor muziek en artiest/frontman zijn zélf) interpretatie die er zo op was. ‘Ge hebt muzikanten. Hoe meer geschoven naar achter hoe minder belang. Ge hebt lichtmannen. Camerastanden. Vergeet efkes de zetel. Het is hier te doen mannen!’ Heerlijk

2. (VW:2) Tourist LeMC – Bromfiets

In de aflevering die in het teken stond van Clouseau kregen we een hoop covers voorgeschoteld die te dicht bleven bij het origineel, of net veel te ver gingen. K3 behield bijvoorbeeld enkel de titel Vanbinnen en bouwde daarrond een compleet andere song. De sterkste versie vonden we dan ook alweer die van Tourist LeMC. Die koos voor Bromfiets, wat dicht aanleunt bij hip hop omdat het gaat over wat er op straat te zien is. Maar bovenal is het thema van de song (tevergeefs) indruk proberen maken op een vrouw. Dat past Tourist LeMC als gegoten die zich in deze aflevering ook al bezorgde het hem een stresske zo waar ontpopte als de Vlaamse Fred Again.

3. (VW: 3) K3 – Beest

Marthe mocht dan wel in de tweede aflevering van het tiende seizoen laten optekenen dat ‘Beest’ ver van het bed is van K3. Dat zweepje dat meermaals te horen was in hun versie van Laura Tesoro’s ‘Beast’ deed echter vermoeden dat het misschien wel figuurlijk ver van het K3-bed ligt, maar of dat ook letterlijk zo is, is maar de vraag. Hanne, Marthe en Julia leken wel meesteressen in hun sexy zwarte - jawel een kleur waar ze anders nooit of althans erg zelden in te zien zijn - jurken met een streepje latex. En Laura was vooral verbaasd dat ze de drie 18+ gemaakt had want voor alle duidelijkheid de songtekst gaat niet over diertjes. Het thema gaat dan ook net over iets anders dan waarover K3 het normaal heeft.

4. (NEW) Stan Van Samang – Ra-ta-ta-ta

Hoe leg je aan een kind uit wat er precies gebeurd is, als die iets heeft vernomen in het nieuws? Het is wat Stan Van Samang zelf als vader al meemaakte toen zijn zoontje iets had opgepikt over een terrorist die zichzelf had opgeblazen. K3 heeft er een song over: Ra-ta-ta-ta uit 2019. Stans versie met die heerlijke gitaarriff en stevige drumbegeleiding klonk als een niet mis te verstaan statement, dat door het mitraillette-tempo behoorlijk binnenkomt.

5. (NEW) Clouseau – Amor

Amor komt uit de K3 musical De drie biggetjes. Clouseau maakte er een 50+-versie van. Terwijl het origineel nummer gaat over hartstochtelijk hopen dat Cupido zijn pijlen eens naar je richt zodat je voor de allereerste keer kan proeven van de liefde, klinkt uit Koens stem helemaal het tegenovergestelde. We horen een man die het helemaal gehad heeft met de liefde. Het is genoeg geweest. Ik wil dit niet meer. Laat me met rust. Al dat gezever altijd. ‘Iedereen wil liefde, meneer. Iedereen wil liefde, mevrouw. Tot het foutloopt!’ roept Koen het ook even ‘Je veux de l’amour’-gewijs verwijzend naar Raymond van het Groenewoud uit. Omdat het ook zo dicht ligt bij zijn privésituatie vinden we dit een van de sterkste covers van Clouseau uit Liefde voor muziek tot nog toe.

OUT: Suzan & Freek – Als ik mezelf verlies

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter