PDF-versie voor persoonlijk gebruik

De 5 beste versies uit Liefde voor muziek 2024

dinsdag 14 mei 2024


De

Foto: VTM

Welke waren volgens concertnews.be de beste covers uit het tiende seizoen van Liefde voor muziek op vtm? Dit is onze definitieve top 5.

1. (VW:1) Tourist LeMC – De wereld draait voor mij

Met ‘De wereld draait voor jou’ wonnen Regi en Niels Destadsbader in 2021 de Zomerhit. Een jaar later mochten de twee een platina plaat in ontvangst nemen voor 20.000 verkochte singles. Tourist LeMC draaide de lyrics helemaal om en maakte er in zijn versie ‘De wereld draait voor mij (niet voor iedereen)’ van. Een eigenzinnige, cocky en kritische (ook naar Liefde voor muziek en artiest/frontman zijn zélf) interpretatie die er zo op was. ‘Ge hebt muzikanten. Hoe meer geschoven naar achter hoe minder belang. Ge hebt lichtmannen. Camerastanden. Vergeet efkes de zetel. Het is hier te doen mannen!’ Heerlijk

2. (VW:2) Clouseau – Amor

Amor komt uit de K3 musical De drie biggetjes. Clouseau maakte er een 50+-versie van. Terwijl het origineel nummer gaat over hartstochtelijk hopen dat Cupido zijn pijlen eens naar je richt zodat je voor de allereerste keer kan proeven van de liefde, klinkt uit Koens stem helemaal het tegenovergestelde. We horen een man die het helemaal gehad heeft met de liefde. Het is genoeg geweest. Ik wil dit niet meer. Laat me met rust. Al dat gezever altijd. ‘Iedereen wil liefde, meneer. Iedereen wil liefde, mevrouw. Tot het foutloopt!’ roept Koen het ook even ‘Je veux de l’amour’-gewijs verwijzend naar Raymond van het Groenewoud uit. Omdat het ook zo dicht ligt bij zijn privésituatie vinden we dit een van de sterkste covers van Clouseau uit Liefde voor muziek tot nog toe.

3. (VW:3) Tourist LeMC – Bromfiets

In de aflevering die in het teken stond van Clouseau kregen we een hoop covers voorgeschoteld die te dicht bleven bij het origineel, of net veel te ver gingen. K3 behield bijvoorbeeld enkel de titel Vanbinnen en bouwde daarrond een compleet andere song. De sterkste versie vonden we dan ook alweer die van Tourist LeMC. Die koos voor Bromfiets, wat dicht aanleunt bij hip hop omdat het gaat over wat er op straat te zien is. Maar bovenal is het thema van de song (tevergeefs) indruk proberen maken op een vrouw. Dat past Tourist LeMC als gegoten die zich in deze aflevering ook al bezorgde het hem een stresske zo waar ontpopte als de Vlaamse Fred Again.

4. (VW:4) Stan Van Samang – Ra-ta-ta-ta

Hoe leg je aan een kind uit wat er precies gebeurd is, als die iets heeft vernomen in het nieuws? Het is wat Stan Van Samang zelf als vader al meemaakte toen zijn zoontje iets had opgepikt over een terrorist die zichzelf had opgeblazen. K3 heeft er een song over: Ra-ta-ta-ta uit 2019. Stans versie met die heerlijke gitaarriff en stevige drumbegeleiding klonk als een niet mis te verstaan statement, dat door het mitraillette-tempo behoorlijk binnenkomt.

5. (VW: 5) Regi feat. Jaap Reesema en Maxine – Spiegelbeeld

Het was verdomd lang wachten eer we Regi een cover uit zijn hoed hoorden toveren tijdens de tiende reeks van Liefde voor Muziek waarin we live potentieel zien. Zijn versie van Spiegelbeeld doet dat. Combineer aanstekelijke synth riffs, de samenzang tussen Maxine en Jaap Reesema wiens stemmen heel goed met elkaar blenden in een slim opbouwend nummer dat erg vertrouwd klinkt, misschien wel té vertrouwd om er een hit mee te scoren, met enkele fijne, weliswaar voorspelbare uitbarstinkjes ingeleid door de strijkers (waarbij we spontaan die handen op elkaar willen doen) en de song staat hoogstwaarschijnlijk garant voor een feestje op de festivals deze zomer. Regi slaagde erin de emotie van het origineel te behouden, dat aan te vullen door erbij te schrijven en er een aanstekelijke beat onder te steken.

OUT: Suzan & Freek – Als ik mezelf verlies

OUT: K3 – Beest

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter