PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Godzilla x Kong: The New Empire ★★★★

maandag 1 april 2024Kinepolis Antwerpen

Godzilla

Wat een heftige film is Godzilla x Kong: The New Empire! Mijn buur in de 4DX-zaal vroeg zich in het begin van de film af of een 4DX-ervaring niet met veiligheidsgordels is. Nee hoor. Maar het ging er tijdens deze voorstelling wel erg stevig aan toe.

De zetels bewegen dan ook bijzonder fel en de kijkers krijgen niet zelden wat gespetter over zich heen. Het moet gezegd, in vergelijking met de (tamelijk beperkte) effecten van Ghostbusters Frozen Empire krijgt de bezoeker van Godzilla x Kong: The New Empire meer dan waar voor zijn geld. De Amerikaanse monsterfilm die Adam Wingard regisseerde, voelt dan ook van begin tot einde aan als een wilde rit van een attractie. De film zelf die bijna twee uur duurt verveelt dus geen seconde.

Godzilla en Kong leven allebei hun leventje. Kong in de holle aarde, Godzilla op aarde. Die laatste slaapt graag in het Colosseum in Rome blijkbaar. Er dreigt gevaar. Vanuit de holle aarde wordt een noodsignaal verstuurd. Het blijken leden van de Iwi-stam. Ook Jia (Kaylee Hottle) vangt de signalen op. Die doen haar hallucineren en roepen flashbacks op. Zij is de enige overlevende van haar stam op Skull eiland.

Wat blijkt? Skar King (ook een reuzenaap) blijkt van andere apen slaven gemaakt te hebben. Hij heeft hen in zijn macht omdat ie een oude titaan die ijs kan spuwen controleert met de hulp van een kristal. De confrontatie tussen Kong en Skar King komt Kong echter duur te staan. Zijn rechterarm loopt een ernstige verwonding op tijdens het gevecht met de titaan. Die opgelopen vrieswonden zien er niet goed uit. Hij heeft dus voor de tweede keer de hulp nodig van mensen. Eerder had ie last van een ontstoken tand. Maar dit is echter van een heel andere orde…

Godzilla voelt de dreiging ook vanuit de holle aarde komen. Hij absorbeert de nucleaire straling van een kerncentrale nadat hij die heeft aangevallen zodat ie sterker kan worden. Hij bereidt zich dus ook op iets voor. Het gevolg laat zich raden: Godzilla en Kong komen elkaar opnieuw tegen in dezelfde omgeving, zullen het kort tegen elkaar opnemen om al snel in te zien dat zij elkaars vijand niet zijn. Maar dat wel Skar King en zijn volgers dat zijn. Skar King en diens kristal waarmee ie de titaan in zijn macht heeft, dienen dan ook verslagen te worden.  

Als er al iets op te merken valt aan Godzilla x Kong: The New Empire dan is het wel dat we mogelijks soms door de productie heen hebben kunnen kijken. Dat er gebruik gemaakt wordt van miniatuurmodellen om steden, piramides, enz. op te roepen bijvoorbeeld. Maar laat dat vooral de pret niet drukken want verder is deze monsterfilm bijzonder entertainend. En voor de filmliefhebbers die wel van een uitdaging houden: popcorn eten zonder te morsen terwijl je stevig heen en weer geschud wordt in je zetel, het blijkt niet zo simpel!

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter