PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Scissor Sisters - TW Classic

maandag 12 juli 2010Festivalterrein Werchter

Scissor

“Totaal misplaatst en geboekt voor het verkeerde festival” dat zouden we tegen Herman Schueremans zeggen nadat honderden gezinnen met jonge kinderen onder andere getuige konden zijn van Ana Matronic’s blowjob met haar draadloze micro tijdens afsluiter “Filthy Gorgeous”. Dat nummer droeg ze op aan alle ‘dellen’ in het publiek. Tof dat ze dat Nederlandstalig woordje voor “dirty slut” kent.

De band met Jake Shears en haar als leadzangers moesten wel choqueren om de set boeiend te houden zowel in hun teksten, bewegingen en seksuele praatjes tussendoor. In “Any which  way” zingen de Sisters dat je hen op eender welke manier mag nemen. Het nummer getuigt dus van weinig subtiliteit. Matronic laat al vrij snel merken dat ze niet al te veel weet van TW Classic. “Are you having a good festivalweekend?” vraagt ze op een maandagmiddag tijdens een festival dat welgeteld 1 dag duurt. Ook zij leek mentaal op een ander festival te staan.

Shears draagt een korte strakke jeansbroek. Vaak, onder andere tijdens “Tits on the radio” grijpt hij naar zijn kruis waarbij hij tegen Matronic zegt dat hij (zijn penis) er bijna uitvalt. Een aantal vrouwen in het publiek kijken met open mond toe. Hun “heuh, wat is hier gaande”-blik verraadt veel.

“Skin thight” werd door de effectenmolen gedraaid zodat de zang wel zeer vervormd en erover klonk. Daarmee vatten we het optreden van Scissor Sisters nog het beste samen: “er over”.

Vreemd toch dat zelfs zulke shows op den duur toch ook beginnen vervelen. Wellicht ook omdat al dat zingen in kopstem, de disco- en glamrocksound de mannelijkheid als tegenreactie in ons naar boven brengt en ons richting tapkraan leidt.

Iets later krijgt het publiek dan uiteindelijk wat het van deze band wou horen: “I feel like dancing “ waar Elton John nog aan meegeschreven heeft.  Het nummer toont enkele gelijkenissen met “December 1963 (Oh What A Night)” van The Four Seasons. Maar dat kon niet weerhouden dat steeds meer mensen tijdens het optreden kozen om richting togen te trekken of eetstandjes.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Nightwork
  2. Laura
  3. Any which way
  4. Tits on the radio
  5. Running out
  6. Take Your Mama
  7. Skin Thight
  8. I feel like dancing
  9. Fire with fire
  10. Night Life
  11. Comfortably Numb (cover Pink Floyd)
  12. Invisible Light
  13. Filthy Gorgeous


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter