PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie The Black Eyed Peas - TW Classic

maandag 12 juli 2010Festivalterrein Werchter

The

3 Maal The Black Eyed Peas op een jaar tijd aan het werk zien in ons land. “Wat valt daar nog over te schrijven?” vraagt elke muziekjournalist zich dan af. Nieuws valt er niet te rapen. Het gezelschap brengt min of meer altijd dezelfde set en visuals mee. In Werchter bleven ook nog eens de showelementen weg. Zo bleef de vliegende en lichtgevende moto van Taboo in de garage al dan niet voor een groot onderhoud. En ook de catwalk met een stuk dat naar boven kon voor  Will.I. am.’s draaitafel werd niet opgesteld. Een basic show dus op die groene lasers en het confettikanon tijdens afsluiter “I got a feeling” na die het wel tot in Werchter haalden.

De enige nieuwswaarde die we ontdekten, was 1. dat het hun laatste optreden op Europees grondgebied was voor deze tour en 2 dat Will.I.am. helemaal op het einde van de set zei dat de groep al 11 jaar samen is. Met “we will never separate” drukte hij alle roddels de kop in dat de groep op splitten zou staan omwille van zijn ego. “Muziek is onze religie, ons medicijn” voegde hij daaraan toe. Toch merk je weinig groepsdynamiek bij het viertal. We zien eerder 4 geformatteerde individuen aan het werk die als robots doen wat hun strakke en misschien wel te berekende show van hen verlangt.

De enige risico’s die de groep soms neemt is de microfoons open zetten en een poging doen om live te zingen. Will.I.am. bewees dat Fergie niet het enige bandlid is die meermaals vals zingt. Op het einde van “Where is the love” ging de man quasi a capella stevig de mist in. Fergie deed dat ook. “Schrijf maar op dat Fergie vals zong.” fluistert een dame met pint in de hand me toe wanneer die solo “Fergalicious” brengt. De productie speelt ook op safe en laat haar “Crazy” van Gnarls Barkley playbacken. Enkele zinnen denkt de zangeres dat ze moet zingen, wat ze ook doet. Maar we krijgen niets te horen. Haar micro staat niet open terwijl haar mond maar blijft bewegen en de camera’s dat allemaal registreren…

Het overgebleven publiek, maximum 20 000 schatten we, want het is ondertussen behoorlijk afgekoeld op de festivalwei, lust er ondanks dat alles wel pap van en feest. Met duim en wijsvingers hartjes maken tijdens “Where is the love”. Check. Meeklappen op het ritme. Check. Gsm’s bovenhalen en daar de wei mee verlichten op vraag van Will.I. am? Check.

Collega- muziekjournalist Stijn Van Hove van Het Laatste Nieuws komt bij me staan wanneer Will.I.am zijn dj set afsteekt. We gokken welke nummers hij er zou in steken op basis van onze eerdere ervaringen. “Don’t stop till you get enough”, “Jump Around”, “Smells like teen spirit”, “Sex is on fire”,  “Sweet dreams”,... Check.

Een optreden van The Black Eyed Peas voorspellen is een makkie in tegenstelling tot pakweg de uitslag van een finalewedstrijd op het WK. Let’s find a bookmaker and earn some money.

< Bert Hertogs >

De setlist:

  1. Party all the time (with countdown)
  2. Let’s get it started
  3. Rock that body ( BEP kledijwissel naar einde van de song)
  4. Meet me halfway
  5. Alive
  6. Will.I.am solo
  7. Imma be
  8. Crazy – cover Gnarls Barkley
  9. Don’t lie
  10. Where is the love
  11. Fergalicious
  12. Big girls
  13. Will.I.am DJ set (andere leden BEP kledijwissel)
  14. Pump it
  15. Boom Boom Pow
  16. I got a feeling


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter