PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Akon: Freedom

donderdag 16 september 2010


Cd

Toegegeven, echte fans van het R&B-genre zullen we nooit zijn. Toch wist Akons Freedom ons gedeeltelijk te overtuigen. Vooral de eerste vier nummers dan.

Want al teveel merken we dat R&B vooral de B, de blueskant bedient. Dat zorgt vaak voor zagerige nummers waar we in verschillende dancings al staand in slaap worden gewiegd. Niet zo bij Akon dus. Vooral de eerste helft van zijn nummers op zijn jongste plaat, konden ons overtuigen. Achteraan gaat ook hij de wel zeer trage en repetitieve toer op.

De synthesizer die we horen in “Right now” (na na na) doet ons wat aan de 80’s denken, wellicht daarom dat het nummer al meteen onze aandacht weet te trekken. Het nummer gaat over een stukgelopen relatie, waar de zanger nieuw leven in wil blazen. Hij wil het duidelijk goed maken.

Ook “Beautiful” weet te overtuigen. Akon wil het hof maken, R&B’ers zeggen het zonder blozen rechtoe rechtaan tegen het meisje. Hij wil in haar XXX-zone geraken, zo horen we. “Keep you much longer” gaat over afscheid nemen van je lief wanneer die besluit haar eigen vleugels open te spreiden en alleen verder te vliegen.

De achtergrondzangeressen tijdens “Troublemaker” komen ons bekend voor. Kan niet anders dan een pluspunt zijn.

We hebben de eerste vier nummers gehad van de 13, meteen de beste van de ganse cd. “I’m so paid” is blijkbaar een hit als we de sticker op de cd mogen geloven. Een hit die alvast aan me voorbij is gegaan. Andere nummers op het album kennen een kleiner aantal beats per minuut. Het feit dat de meeste refreinen voorspelbaar zijn of te repetitief in tekst en beat, doet er geen goed aan om ons een volledig album te blijven boeien. Jammer.

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter