PDF-versie voor persoonlijk gebruik

DVD recensie Wolf: Kommil Foo

dinsdag 21 september 2010


DVD

Mich en Raf hernemen hun succesvolle voorstelling “Wolf” in de theaterzalen in België en Nederland. Tot half juni spelen ze tot nu toe. Ook nu geraken veel voorstellingen moeiteloos uitverkocht. Nu is er ook een cd/dvd van de voorstelling. Deze recensie mag u dan ook niet verder lezen als u nog van plan bent de voorstelling bij te wonen. De dvd/cd raden we ook pas aan om te bekijken nadat u de voorstelling live hebt bijgewoond.

Kommil Foo heeft het in “Wolf” over minder prettige schoolherinneringen, over de voor mannen onbegrijpelijke vrouwenlogica, over in andermans schoenen willen staan, over het spotten van een koningsreiger, enz. Opvallend zit er zoals steeds een dosis psychologie in de liedjes en teksten die het duo brengen. Rode draad in de voorstelling is dan ook de wolf, dat er in iedereen een wolf zit, over geluk dat weggeblazen wordt.

Zo blijft alles, hoe extreem en hoe vaak de zaken ook escaleren, zeer herkenbaar. Knap is ook de choreografie die de heren doen met twee paar krukken. Duidelijk hebben ze het gedrag van vogels bestudeerd, de mimiek die Raf en Mich laten zien, is hilarisch. Beide heren gebruiken ook herhaling als stijlelement doorheen hun show. Sommige zaken komen terug, worden verder uitgewerkt tussen enkele nummers door. Zo verveelt deze show geen seconde. Ook de liedjes zijn zoals we ondertussen gewend zijn, van uitstekend niveau.

Lievelingsnummers zijn “De volgende” waarin het duo alle vormen van religieus extremisme aan de kaak stellen. “Kop in het zand” escaleert weer danig terwijl Raf het nummer zingt. Het gaat over onbegrip rond een nieuwsfeit. En ook het op een nummer van Johnny Cash geïnspireerd “Man genaamd Marianne” is ronduit hilarisch.

Knappe show dus. Bij de dvd hoort ook een korte cd, waarin de liedjes aan bod komen. Horen we ze op dvd nog enkel door gitaar, piano, mondharmonica of viool begeleid, dan zijn de versies op de cd qua klank iets rijker. Daarvoor tekende Helder Deploige die een arsenaal aan instrumenten inspeelde en ook de backings voor zijn rekening nam.

Kortom: dit is een straffe dvd/cd die elke cultuurliefhebber die houdt van Kommil Foo, beslist in huis moet nemen.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter