PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Neil Young: Fork in the road

dinsdag 21 september 2010


Cd

Een nieuw album van Neil Young is altijd weer even wennen aan zijn stem. Zangers die hun nummers in kopstem zingen, zijn niet echt dik gezaaid. Bij Young, die straks 64 wordt, komt die stem inderdaad behoorlijk ijl over tijdens enkele nummers. Af en toe lijkt ze ook over te slaan. Benieuwd hoe die live klinkt anno 2009, zullen we op 6 juni weten, want dan doet hij het Sportpaleis in Merksem aan.

“Door gewoon een liedje te zingen, zal de wereld nog niet veranderen” zingt Young in “Just singing a song”. De song kent enkele heerlijke gitaarinstrumentals.

De nummers die Young op deze plaat schreef gaan vooral over zijn Lincoln Continental waar hij een groene auto van wil maken.

“Get behind the wheel” lijkt op het eerste zicht over een vrouw te gaan “You know she needs attention” zingt Young. Iets verder horen we “She always wants to please you”. “She” slaat steevast op zijn bolide. Ook in andere songs. Het is maar dat de dames het weten, mochten ze twijfelen.

Het album staat vol nummers die aangenaam zijn om in de auto te spelen terwijl je een lange rit voor de boeg hebt. Wat wil je: met drie nummers waar “Road” in zit, kan je niet veel kanten op. “Hit the Road”, “Off the road” en Fork in the road”, “Get behind the Wheel” en “Fuel line” laten weinig aan de verbeelding over dan dat deze nummers over auto’s gaan. Piekfijne garagerock met stevig gitaarwerk horen we. In “Fork kon the road” klinkt Young melancholisch naar de tijd voor muziek simpelweg gedownload werd. “Download this. Sounds like shit” zingt hij. “Twist and shout. On The radio. Those were the days” zo zingt hij. In plaats van melancholisch te zijn naar de goeie oude tijd, zou Young ook gewoon kansen kunnen grijpen om een legendarisch album in elkaar te steken. Young levert met “Fork on the road” een degelijk album af, maar zeker geen exemplaar waar we over enkele jaren nog over praten. Daarvoor zijn de meeste songs iets teveel naar zichzelf en zijn project met de groene wagen gericht.

< Bert Hertogs > voor musicnews.be

Onze favorieten: Get behind the wheel en Just singing a song


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter