PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie: Priscilla Ahn: A good day

dinsdag 21 september 2010


Cd

Foto: EMI Music

Beste platenfirma’s: stop met albums uitbrengen dit jaar! Want musicnews.be heeft de ontdekking van 2009 al gedaan: Priscilla Ahn met haar nieuwe album “A good day”.

Alle nummers van Ahn klinken ontzettend fris. De singer-songwriter bespeelt verschillende instrumenten zelf, van gitaar, naar het klokkenspel, piano, Wurlitzer orgel, harp, klavecimbel, ukelele en mondharmonica.

Die laatste horen we haar spelen in “I don’t think so”, een country, folky popachtig nummer waar ze met opgeheven hoofd uit een relatie stapt.

Een hoogste persoonlijke plaat lijkt het wel. In het tedere en breekbare “Wallflower” (muurbloempje) zingt Ahn dat ze wenste dat ze wat meer extravert was en de durf had om het andere muurbloempje aan de andere kant van de zaal aan te spreken. Maar daarvoor is ze te verlegen.

Ahn introvert? Met deze plaat lijkt ze alvast een deel van haar ziel bloot te geven.

Openingsnummer “Dream” kreeg een schitterend strijkersarrangement mee. Dat past ook perfect in deze ietwat melancholische song.

Masters in China is een verrukkelijk intimistisch nummer geworden, misschien wel het meest poëtische van allemaal. In de song beschrijft Ahn een persoon. In het nummer horen we Ahn de autoharp bespelen, horen we een speelgoedpiano. Maar de grootste muzikale lijn is vooral voor een schitterende cello bestemd. Ook “Leave a light on” is een gigantisch lieflijk nummer geworden. Ahn vraagt hier om een beetje liefde, om in bed gestopt te worden ’s nachts voor het slapen gaan. Ook in “Find my way back home” bezingt ze de liefde.

Angst van je afzetten nadat ze 4 jaar geleden met wat geluk een vliegtuigcrash overleefde, is het thema dat Ahn aansnijdt in “Red Cape”. In Lullaby durft ze maatschappijkritisch te zijn. “Wat is er met onze dromen gebeurd? We verliezen onze hoop, investeren in drugs en voelen onze lege gevoelens. Ahn verpakt haar ijzersterke teksten in een luchtige verpakking, zo komt haar scherpe analyse nooit te zwaar op de maag liggen. Best een slimme keuze.

Prachtplaat van een schitterend nieuw talent, die de gewone weg volgde (via kleine bars timmerde ze aan haar muzikale weg en kwam ze de juiste mensen tegen). Een belofte! Benieuwd hoe ze live klinkt. Dat antwoord weten we op 3 juli in de Pyramid Marquee op Rock Werchter. Maar nu staat wat ons betreft al vast dat dit wel eens onze muzikale ontdekking van 2009 kan worden.

< Bert Hertogs > voor musicnews.be

Onze favorieten: Lullaby, Leave a light on, Wallflower en Masters in China


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter