PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Take That: The circus

dinsdag 21 september 2010


Cd

Een beetje vreemd. Na een beluistering vinden we “She said she wanted to dance”, de hidden track na “Hold up the light” het beste nummer op deze cd. Het nummer klinkt zeer fris en spontaan. Andere nummers op de cd zijn misschien iets te overgearrangeerd naar onze mening om toch maar de herkenbare nieuwe Take Thatsound te creëren. De heren deden alle moeite van de wereld om hun cd vooral te laten klinken als de vorige “Beautiful world”. Sommige songs roepen “Patience”, hun ijzersterke comebacksingle op zoals “Up all night” en het veel te gladde “You”. Die nummers halen nooit het niveau van “Patience”.

Maar er staat ook goed materiaal op. Dat maakt dit album wisselvallig, maar toch goed genoeg als eindoordeel.

“The Garden” is een knappe opener, waar we meteen een volle sound op ons bord krijgen. Strijkers, drum, keyboards, noem maar op, het zit er allemaal in. Het nummer begint ook zacht, en wordt bijna fluisterend en laag gezongen in de strofes. In het refrein bloeit het nummer open, en dat zal daarna nog ‘ns gebeuren wanneer het arrangement zich helemaal bloot geeft en voluit gaat. Straf nummer qua opbouw.

“Hello” is dan weer behoorlijk drammerig qua begeleiding, ook “Greatest day” is dat, al valt het daar nog relatief mee. “Said it all” zou dan weer een Coldplaysong kunnen geweest zijn. Hoog niveau, sterke gitaarsolo en veel keyboards steken in dit nummer. “Julie” is met zijn shalalala’s een niemendalletje van formaat geworden.

Van “The Circus”, het titeltracknummer, zou je vermoeden dat het vrolijk en speels is. Niets daarvan. Het gaat immers over “I love you” niet uitgesproken krijgen tegen die ene vrouw, waardoor ze je ontglipt. Misschien is dit wel het meest introspectieve nummer, dat begeleid wordt door een keyboard dat de sfeer oproept van “Imagine”.

“What is love” is muzikaal en qua tekst pokke saai. “How did it come to this” is een stuk frisser en origineler qua tekst “Hoe is het allemaal zo ver kunnen komen?” vragen de heren zich af.

6 Van de 11 nummers konden we dus pruimen na een beluistering. Niet slecht voor een groep die me in de jaren ‘90 niks deed.

“Said it all” , “The Garden”, “The Circus”, “How did it come to this” “Hold up a light” en “She said she wanted to dance” raden we aan uit dit album.

< Bert Hertogs > voor musicnews.be


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter