PDF-versie voor persoonlijk gebruik

The Prodigy: Invaders must die

dinsdag 21 september 2010


The

Always Outnumbered, Never Outgunned stelde in 2004 misschien nog teleur. Maar met “Invaders must die” zet The Prodigy terug een stap in de goede richting.

Want deze elektronicaplaat doet wat ervan verwacht wordt: snoeiharde beats meegeven. Al bij de eerste beluistering hadden we het voor “Take me to the hospital” dat een zinderende beat vanaf het begin van de song kent en daarna enkele genadeloze drumpartijen krijgt. Knappe structuur. Let ook op de sirenes die door het nummer verweven werden. The Prodigy integreerde 2 samples in dit nummer, en deed beroep op Pepe Deluxé’s Salami Fever en Asher D & Daddy Freddy ‘Ragamuffin Duo take charge”.

Invaders must die begint stevig met de gelijknamige song. Het nummer wordt tussendoor even rustiger en kent dan opnieuw een elektronicaopbouw. Het enige nummer, naast een uitstekend Omen waar The Prodigy de mosterd niet op een ander is gaan halen.

Beetje vreemd klinkt “Stand Up” waar The Prodigy ging aankloppen bij Manfred Mann om er een stuk uit “One way glass“ in te integreren. Het lijkt eerder op een atypisch The Prodigynummer. Voor Piranha gingen ze langs The Buff en hun “Troubled Mind”. Daar haalden ze een sample uit.

Voor World’s on fire kwamen ze bij Outlander en hun Vamp. Voor Run with the wolves klopten ze aan bij Senser en gebruikten ze een sample van “So refined”. Warrior’s dance kreeg dan weer een sample van Final Cuts “Take me away”.

< Bert Hertogs > voor musicnews.be

Onze favorieten: Omen en Invaders must die (niet toevallig de songs die volledig van hun hand zijn) en Take me to the hospital


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter