PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Amy Macdonald: A curious thing

zondag 26 september 2010


Cd

3 Jaar na haar debuut “This is the life“ bevestigt Amy Macdonald met haar opvolger “A curious thing“. De Schotse serveert opnieuw een rijk palet aan folky en poppy nummers die ook nog ergens over gaan. “Zeg me niet dat het gedaan is of dat het liedje uit is“ zingt ze in de sterke opener “Don’t Tell Me That It’s Over“. Aan het bloedmooie nummer komt wel degelijk een einde.

13 nummers telt het album, met een akoestische live versie van Bruce Springsteens “Dancing in the Dark“ op klassieke gitaar die als hidden track na het mooie “What Happiness Means To Me“ staat. Dat laatste nummer begint rustig met piano en strijkers maar naar het einde mondt het uit in een stevig en knappe outro waarbij de piano ineens een versnelling hoger speelt en de begeleiding aanzwelt met strijkers, drum en elektrische gitaren.

“Je moet je geen zorgen maken, ik ben Ok nu“ zingt Macdonald in “Spark“ terwijl we ons wel degelijk zorgen mogen maken met een tekst als “Na zon komt regen, na licht komt duisternis, na de liefde komt een gebroken hart.“

“I got no roots“ zet ze aan het begin opnieuw in, met tussendoor een “Sorry“ en wou daarmee een authentiek album afleveren met zijn onvolmaaktheden. “Ik ben een eenzame ziel“ zingt ze in een refrein dat opeens steviger klinkt dan het wat rustige begin. Heel wat nummers klinken weemoedig en gaan over afscheid (zoals in “Give it all up“) of eenzaamheid.

In “An Ordinary Life“ geeft de zangeres mee dat ze eigenlijk een gewoon leventje wou leiden als iedereen en vraagt ze zich af waar ze over 10 jaar zou staan en waar de muziek haar zal brengen. In het opmerkelijk vrolijke “This Pretty Face“ weet Macdonald, die zelf een mooi snoetje heeft, dat echte schoonheid vanbinnen zit.

“Next big thing“ gaat over een artieste die niet in de hype geloofde en uit het spel stapte en wegrende. Laten we hopen dat niet de gedachten zijn, waarmee ze zelf speelt.

< Bert Hertogs > voor musicnews.be

“A curious thing“ ligt vanaf 5 maart 2010 in de winkel.

Onze favorieten: Don’t Tell Me That It’s Over, Spark, An Ordinary Life, What Happiness Means To Me, Next big thing en Your time will come

De tracklist:
1 Don’t Tell Me That It’s Over 03:15
2 Spark 03:07
3 I Got No Roots 04:30
4 Love Love 03:17
5 An Ordinary Life 03:36
6 Give It All Up 02:55
7 My Only One 03:32
8 This Pretty Face 03:57
9 Troubled Soul 04:46
10 Next Big Thing 03:30
11 Your Time Will Come 04:32
12 What Happiness Means To Me (contains hidden track Dancing In The Dark) 09:20


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter