PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Ellektra: More is More

zondag 26 september 2010


Cd

Foto: EMI Music

“Don’t forget subtlety is sooo 2009, more is definetely more… crisis what crisis?” daarmee zegt Eline De Munck en haar alter ego Ellektra meteen alles in haar dankwoord op haar debuutplaat “More is more”. Die stelde ze in Aartselaar aan de pers voor. Roze schoentjes, blonde pruik, en een bling bling pakje aan. Ook de foto’s in de albumhoes moeten vooral choqueren: De Munck als Maagd Maria met hamertje en op elke tepel een flosh – of hoe noem je zo’n ding? Ook een stoute versie van Roodkapje zien we. Singles als “Do you really wanna be with me”, “Real love” en “I hate it but i love it” vinden we onder andere op het schijfje. Maar van de debuutsingle Footprints in the sand – toen nog onder haar eigen naam uitgegeven – is geen spoor. Het paste wellicht niet in het Ellektraformat.

Als rockchic hebben we ze het liefst, Ellektra. Maar wanneer ze haar debuut “More is more” eindigt met twee ballads weten we niet goed wat te denken van dit album. “Slow down”, weliswaar met lege flessen in een verdienstelijke muzikale rol, en “The moon knows best” staan wat haaks op het rebelse imago dat Ellektra wil uitstralen. In “Stupid girl” krijgt een man er immers nog stevig van langs met het verwijt dat die een pervert is bijvoorbeeld.

Ellektra moet je nemen zoals ze is, zingt ze in “I am”. “Sweet regrets” klinkt heerlijk funky met piano en kopers. “I get lonely when you’re drunk” had even goed een nummer van Britney kunnen zijn. Al vinden we het “nanana”- stukje voor het refrein niet echt getuigen van creativiteit. Wel legt Ellektra even het nummer neer om met wat pathos te zeggen dat hij morgen niet meer zal weten wat hij gedaan heeft en zich zal afvragen hoe hij thuisgeraakt is.

Geen slecht debuut, al is het weliswaar een allegaartje van stijlen en oogt het geheel verre van homogeen.

Onze favorieten: Real love, I hate it but I love it, Sweet regrets, My friend paranoia

< Bert Hertogs > voor musicnews.be

Tracklist:
1. Second thoughts
2. Real love
3. Do you really wanna be with me
4. I am
5. Fairy tale
6. I hate it but I love it
7. Sweet regrets
8. Identical twin
9. 4kt
10. Stupid girl
11. When you‘re drunk
12. My friend paranoia
13. Slow down
14. The moon knows best


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter