PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Jónsi: Go

zondag 26 september 2010


Cd

Foto: EMI Music

Doe eens de oefening door je ogen te sluiten en je op één of andere hoogvlakte te plaatsen. Zo ééntje waar je rondvliegt tussen de elfjes. De kans is groot dat je er spontaan de muziek van Sigur Rós bij hoort.

Nu deze groep even op non-actief staat, heeft frontman Jónsi, echte naam Jón Thór Birgisson, een eerste soloplaat gemaakt. Vorig jaar maakte hij al samen met partner Alex Somers een muzikaal zijsprongetje in de vorm van “Riceboy Sleeps”.

Om maar al meteen duidelijk te zijn, Go is een ijzersterk album. Terwijl de muziek van Sigur Rós melancholie oproept is Jónsi met Go een andere weg ingeslagen en laat hij zich van zijn vrolijke kant zien.

Single Go Do opent en zet meteen de toon. Go is een plaat vol elektronica en beats geworden, zij het dan her en der wel aangevuld met een heel arsenaal van aparte instrumenten. In Animal Arithmetic flirten drums en beats met elkaar.

Hier en daar schemert er toch nog wat weemoed binnen zoals in Boy Lilikoi. Jónsi lijkt zichzelf heruitgevonden te hebben en heeft een harmonieuze en briljante plaat samengesteld.

Verstaanbaar of te begrijpen vinden we de teksten nog altijd niet. Zelfs nu ze in het Engels gezongen zijn, lijken het nog engelenklanken in één of andere obscure taal. Maar ons niet gelaten, Go is een perfect album dat als soundtrack kan dienen bij de aankomende zomer.

< Nathalie Charlier > voor musicnews.be

Tracklist:
Go Do
Animal Arithmatic
Tornado
Boy Lilikoi
Sinking Friendships
Kolnidur
Around Us
Grow Till Tall
Hengilás


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter