PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Kane: No Surrender

zondag 26 september 2010


Cd

No Surrender, is het nieuwe en vijfde album van Kane, en is ingespeeld met de band waarmee Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen inmiddels twee jaar live op het podium staan: Robin Berlijn (gitaar), Joost Kroon (drums), Ivo Severijns (bas) en Nico Brandsen (keyboards).

Bevatte voorganger Everythingyouwant veelal uitgearrangeerde, op beats en samples gestoelde songs, op No Surrender besloot Kane het dit keer kleiner en eenvoudig te houden en de muziek te laten spreken.

De plaat begint met titeltrack “No Surrender” waarop we een ingetogen orgeltje horen. In “A little something” vraagt de groep zich af of ze iets kunnen doen om een vrouw te doen lachen, om haar op haar gemak te doen voelen.

In Point Blank gaat Kane op zoek naar een mirakel, een hartslag in de hemel. Woesthoff gaat er in kopstem tijdens het refrein. “Devil in me” is een heerlijk nummer. “She says oh yeah oh yeah oh yeah. She got me down on my knees in overdrive/Paradise” horen we in dit nummer dat over vrouwen en seks gaat. “In over my head” begint rustig met klassieke gitaar maar al gauw volgen elektrische gitaren en drum. Iets over de helft legt de groep het nummer neer om opnieuw op te bouwen.

Dogma 2.0 wordt op akoestische gitaar ingezet. Kane zingt er onder andere over een meisje dat uit de zevende verdieping springt en sterft. De laatste minuut beukt de groep erop los, stevig gitaar-en drumwerk, horen we. Kane sluit terug af zoals het begonnen was, op gitaar.

En dan komt wat ons betreft het beste nummer van het album: Scream. Een song die het zeker op live optredens goed gaat doen. De strofes zijn nogal rustig, maar “How long can this go on? Before it breaks up ” zegt voldoende. Woesthoff besluit dat er niets anders opzit dan eens goed te schreeuwen.

“Love over healing” is de titeltrack van de film “Komt een vrouw bij de dokter”. “When you say what you say, what you do to me. O oh oh. I just want to stay close to you” zingt Woesthoff in het refrein. Het enige wat we hebben is “nu”. Typische soundtrackmuziek, niets speciaals dus.

Dan is “Here comes the end” van een ander kaliber. Het nummer kent een heerlijke dynamiek. Sterke song. Het album sluit in schoonheid af met het ingetogen “High places”.

Goed album.

< Bert Hertogs >

Onze favorieten: Devil in me, In over my head, Scream, Here comes the end

De tracklist:

No Surrender
A little something
Point Blank
Devil in me
In over my head
Heartbeat
Dogma 2.0
Scream
Love over healing
Here comes the end
High Places


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter