PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie The Road - soundtrack

zondag 26 september 2010


Cd

Foto: EMI Music

De wereld vergaat, de mensheid is gedoemd en dat allemaal op muziek geschreven door Nick Cave en Warren Ellis. Het maakt het postapocalyptische tijdperk er in ieder geval niet vrolijker op.

Dat Nick Cave van film houdt werd al duidelijk met The Proposition, waarvoor hij het scenario schreef en The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Voor beide films componeerde hij samen met spitsbroeder en Bad Seed Warren Ellis de soundtrack. Zo ook voor The Road, gebaseerd op het boek van Cormac McCarthy, geregisseerd door John Hillcoat en met Viggo Mortensen in de hoofdrol.

De muziek past perfect in het filmische kader waarvoor het bedoeld is. De herkenbare stijl van Nick Cave aan de piano en Warren Ellis op viool zorgt voor een dreigende stemming. Veel variaties zijn er echter niet zodat deze soundtrack moeilijk los te koppelen valt van de film. Bij het louter beluisteren overvalt je een beklemmend gevoel en heb je de neiging om toch regelmatig te checken of ramen en deuren gesloten zijn, de watervoorraad in orde is en de zon nog steeds mooi aan de hemel staat. De dreiging staat achter de hoek, maar zit ook al in de cd-speler.

Dit is een uitmuntende soundtrack zonder opvallende uitschieters. Voor wie de film niet gezien heeft, zal dit album wat zwaar op de maag liggen, ook al krijg je een goed beeld van de verdoemde wereld die geschetst wordt in The Road. Wie de film wel gezien heeft, vindt in de melodieën de dooltocht die hoofdpersonages afleggen terug.

Als het einde van de wereld écht nabij is, spelen wij graag dit album af. Tot dan houden we het liever bij iets opmonterende muziek.

< Nathalie Charlier > voor musicnews.be

Tracklisting
1. Home
2. The Road
3. Storytime
4. The Cannibals
5. Water and Ash
6. The Mother
7. The Real Thing
8. Memory
9. The House
10. The Far Road
11. The Church
12. The Journey
13. The Cellar
14. The Bath
15. The Family
16. The Beach
17. The Boy


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter