PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Dvd recensie Tina Live!

zondag 26 september 2010


Dvd

Foto: EMI Music

“I can only say “wow”. Did you have a good time?” vraagt Tina Turner aan het publiek net voor ze “Be tender with my baby”, de laatste toegift op de dvd inzet. En of! Meer dan 2 uur show vlogen aan ons voorbij. Op het scherm spat de energie al van bij het begin van het scherm. Geen minutenlange mysterieuze intro bij Tina’s show. Neen, ze vliegt er meteen in met “Steamy windows”. Meteen valt de uitgelaten sfeer van de Nederlanders in de Gelredome ons op.

Turner deed ook enkele keren het Sportpaleis aan in Vlaanderen, maar zat het middenplein op stoeltjes. In Nederland stond iedereen een concert lang gewoon recht op het veel grotere middenplein, dat ingedeeld werd in een Golden circle en een ander deel dieper in de zaal.

De cameravoering op de dvd is ontzettend dynamisch. Camera’s werden op rails geplaatst zodat die horizontaal over de hoofden van het publiek schuiven. Dat publiek wordt trouwens ook meermaals in beeld gebracht. We zien mensen meezingen met Tina Turners allergrootste hits. Gekke lichtgevende brilletjes zien we. Uiteraard mogen ook spandoeken niet ontbreken. “Stage diving? I will catch ya” is wellicht het meest gewaagde dat we lazen. Tijdens het voorlaatste “Nutbush City Limits” zou je bijna denken dat Turner gaat stagediven. Zo’n bom vol energie is ze.

Op de danseressen die hun lichaam doen kronkelen en hun billen meermaals schudden, wordt terecht ingezoomd. Turner noemt de 4 danseressen haar bloemen. Maar zelf kan ze er ook wat van. De zangeres die straks 70 wordt, zien we meermaals de danspassen van haar bloemen mee overnemen.

John Miles zien we meezingen en gitaar spelen tijdens “Better be good to me”. Dat nummer volgde vlot op “What you get is what you see”.

De choreografieën tussen enkele nummers door zijn van ontzettend hoog niveau, en ook deze werden zeer goed in beeld gebracht.

Deze dvd brengt de volledige show van Turners jongste wereldtour rond haar 50-jarig jubileum als artieste. Geen seconde verveelt die, ook niet wanneer Turner uitgebreid haar band voorstelt of met het publiek in interactie gaat tijdens “What’s love got to do with it”. Dergelijke momenten zijn vaak ideale rustpunten in een dvd die als een sneltrein voorbij lijkt te vliegen.

Muzikaal staat Turner en haar band even op de rem bij het begin van het tweede deel. Turner brengt een ode aan The Beatles in een akoestisch en sterk Help! Tijdens “Let’s stay together” wordt ze door conga’s, gitaren, drum en piano begeleid.

Ook Turners backings mogen schitteren op deze dvd. Ronduit uitmuntend is het vocale kunnen van Lisa Fischer op het einde van “It’s only rock and roll”.

Conclusie: we kunnen niet anders dan “wauw” en “super”, met licht Duits accent op zijn Tina’s zeggen na het bekijken van deze dvd. Het schijfje is gewoon top en behoort nu al wat ons betreft tot het soort live muziekdvd’s die zo memorabel zijn, dat ze niet in je kast mogen ontbreken.

< Bert Hertogs >

Tracklist dvd:

1. Steamy windows
2. Typical male
3. River deep mountain high
4. What you get is what you see
5. Better be good to me
6. Acid queen
7. What‘s love got to do with it
8. Private dancer
9. We don‘t need another hero
10. Help
11. Let‘s stay together
12. Undercover agent for the blues
13. I can‘t stand the rain
14. Jumpin‘ Jack Flash
15. It‘s only rock ‘n roll
16. Golden eye
17. Addicted to love
18. Simply the best
19. Proud Mary

Bissen

20. Nutbush City limits
21. Be tender with me baby


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter