PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Trijntje Oosterhuis: Never can say goodbye

zondag 26 september 2010


Cd

Foto: EMI Music

12 Jaar geleden stond ze drie keer in het voorprogramma van Michael Jackson. Trijntje Oosterhuis was haar Burt Bacharach dvd met het Metropole orkest aan het voorbereiden, toen het idee ontstond om een album rond haar favoriete Michael Jackson-nummers te maken. Oosterhuis hield het kleinschalig. Leonardo Amuedo bespeelt akoestische en elektrische gitaar. Naast de leadzang nam ze zelf ook de backing vocals samen met Keith John op. Het geheel aangevuld met hier en daar nog wat geluiden van glas, handgeklap en vingergeknip. That’s it.

“Never can say goodbye” heet het album dat ook met deze song uit 1971 van The Jackson 5 begint. Het ganse album ademt een zekere authenticiteit uit omdat elke song herleid werd tot zijn essentie. Ok, de ene song houdt al beter stand met zo’n aanpak dan de andere. Bij “Don’t Stop Till You Get Enough/Working Day & Night/Wanna Be Starting Something” missen we wat body bijvoorbeeld, ook al wordt Candy Dulfer op saxofoon toegevoegd. Maar over het algemeen, is dit een zeer geslaagd schijfje geworden. “One day in your life” kent halverwege een knappe gitaarsolo. Ook het uit 1982 daterende Human Nature, dat destijds geproduceeerd werd door Quincy Jones, blijft met het aanstekelijke refrein, een van Jacksons betere songs.

“Gone to soon”, dat uit Dangerous werd geplukt, hebben vele kranten ook als kop gebruikt die 25ste juni 2009, toen Michael Jackson het leven liet. Vele artiesten zingen het nummer nu ter nagedachtenis van The King of Pop. Ook Oosterhuis koos om dit nummer op te nemen en brengt het op een zeer intimistische manier.

De Nederlandse soulzangeres brengt verder nog onder andere een sterk en doorleefde versie van “I just can’t stop loving you”. “I’ll be there” zingt ze in duet met Keith John. Iets te veel Mariah Carey en pathos horen we naar onze zin. Al kan het ook zijn dat we vanaf nu elke versie gewoon té vinden, net zoals die verdomde Mariah Carey-versie.

Toch is dit album verre van een hapklare brok, daarvoor zijn de arrangementen minder toegankelijk voor het brede publiek. Dit is en blijft dus vooral een soulalbum, dat live perfect zou passen in culturele centra en schouwburgen.

Let u ook vooral op de hidden track op dit schijfje. “Smile”, dat tijdens Michael Jacksons memorial gezongen werd door Jermaine Jackson, heeft het album van Oosterhuis gehaald in haar eigen versie. Een onsterfelijk mooi nummer uit 1936 van Charlie Chaplin’s Modern Times.

< Bert Hertogs > voor musicnews.be

Onze favorieten:

I just can’t stop loving you, Rock with you, Human Nature, Gone too soon en Smile

De tracklist:


- Never Can Say Goodbye
- Baby Be Mine
- Music & Me
- Lady In My Life
- I Want You Back
- One Day In Your Life
- I Just Can’t Stop Loving You
- Don’t Stop Till You Get Enough/Working Day & Night/Wanna Be Starting Something
- Can’t Help It
- Rock With You
- Human Nature
- Gone Too Soon
- I’ll Be there
- You Were There (tribute to Sammy Davis Jr.) - Smile


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter