PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Jill en Lauren naar Junior Eurovisie Songfestival 2010 in Minsk

zaterdag 02 oktober 2010


Jill

Interview: 

Jill & Lauren gaan naar het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk op 20 november 2010. Dat beslisten de kijker thuis en de vakjury van Junior Eurosong 2010. De VRT wist er de spanning in te houden. Een technisch probleem zorgde ervoor dat het publiek 3 minuten aan een stuk mocht applaudisseren, de dansers en Juniors stonden klaar, maar de band met “Superidee” op wou maar niet starten. De ironie wil dat we kort nadien het logo van Junior Eurosong op het scherm te zien kregen en het nummer “Et c’est parti” te horen kregen terwijl we nog langs geen kanten vertrokken waren.

Na 2 keer de videoclips “Superidee” en “Liedjesalarm” op ons bord gekregen te hebben en “Karrewiet” begon het live programma met een half uur vertraging. Ymke mocht de spits afbijten met “Vive la fête”: een vrolijk nummer, dat weliswaar tijd nodig heeft om in je oor te kruipen. Hoe meer je het hoort, hoe beter je het vindt. Ook Stan Van Samang leek ons daarin te volgen toen hij zei dat ie een hook in het nummer miste. Thor vond dat Ferre’s nummer sterker zou overkomen met een band achter zich. De ex-Junior solliciteerde live voor een plek als drummer. Maar dat bleek niet nodig want Jill & Lauren maakten hun favorietenrol waar met hun oorworm “Get up!”. Jelle van Lasgo wist dat het nummer na de voorrondes nog constant in haar hoofd zit. De jury leek het eens dat het meisjesduo het podium helemaal gebruikte. Walter Grootaers pleitte echter voor meer dansers op het podium om de act nog steviger te maken. De Kreuner was blijkbaar niet op de hoogte dat het reglement van het liedjesfestival maar 6 jongeren toelaat op het podium. Van Samang zei dat hij en Wijgmaal helemaal mee was in DNA’s Power aan de kids. Maar de jury was ook streng: de concentratie er bij houden, zou hun werkpunt worden.

3 minuten kreeg het publiek thuis om te sms’en voor hun favoriete kandidaat. Nog een keer keerden we terug naar het muziekkamp van de Juniors waar ze aan het kampvuur “Vrolijke Juniors” zongen, een aangepaste versie van “Vrolijke vrienden”. Kristien Maes verscheen met een gouden envelop, en liet de spannende –“ ik haat die muziek” aldus Lauren- tune horen. Een secondenlange stilte volgde waarop ze “Jill en Lauren” uitriep. Jill & Lauren gaan met Get up! dus op 20 november voor ons land naar Minsk naar het achtste Junior Eurovision Song Contest. Dat jury en publiek het stemadvies van concertnews.be volgden, vindt onze redactie een opsteker. Go girls!

< Bert Hertogs >


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter