PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Goose, Stromae, Triggerfinger en The Blackbox Revelation winnaars Mia’s 2010

vrijdag 7 januari 2011Videohouse Vilvoorde

Goose,
Interview: 

Geen grote overwinnaars op de Mia’s 2010, behalve dan dat jong talent vooral in de prijzen werd gezet. De koek wordt zowat verdeeld over verschillende artiesten en bands.  Triggerfinger haalt 2 Mia’s binnen als beste groep en voor Mario Goossens als beste drummer. Goose haalt - toch wel opvallend- 2 Mia’s binnen op 2, voor beste artwork en beste dance/elektronica. Ook The Black Box Revelation scoort 2 op 2 als beste live act en beste rock/alternative.  Stromae haalt 2 van de 6 awards waarvoor hij genomineerd was binnen, die van Doorbraak en Hit van het jaar. Gaan met lege handen naar huis: Admiral Freebee die net als Tom Dice geen enkele van zijn 4 nominaties wist te verzilveren. Ook de keuze voor beste kidspop die verrassend naar Kapitein Winokio ging, zorgde voor lege handen bij Studio 100. K3 mag dan wel met MaMaSé het best verkochte album van 2010 op hun naam hebben en het op 1 na best verkochte van 2009: een Mia koop je daar blijkbaar niet mee.


Interview met Jan Paternoster (The Blackbox Revelation)


Interview met Triggerfinger


Interview met Ozark Henry


Interview met Tom Dice

In een makke live show waar weinig humor aan te pas kwam, op een hilarische Nathalie Meskens en Ann Lemmens na, werden de winnaars bekend gemaakt van deze editie. Evy Gruyaert en Luk Alloo presenteerden. Goose opende de show met Words, zij winnen de Mia voor beste Artwork voor “Synrise” en halen 2 op 2 want later gaan ze ook met die voor beste dance aan de haal. 68 Genomineerden telden we. Grote favoriet Stromae is tevreden met 1 award op 6 nominaties zegt ie. Die van Doorbraak  ziet hij wel zitten, zo vertrouwde hij ons voor de show begon toe. En hij neemt die ook mee naar huis naast die van Hit van het Jaar voor “Alors on danse” dat de man op het einde van de show op een trussconstructie van twee verdiepingen zingt. Daar staat ie en ook enkele dansers die dezelfde outfit als de zanger hebben. Een spelletje “wie is de echte.” lijkt de man te spelen.

Triggerfinger haalt die van beste groep binnen. “De mooiste Mia om te winnen, want wij zijn een groep. Dat is niet zo evident als het lijkt. We worden gestuurd door trainers en verzorgers en willen hen daarvoor bedanken.” zegt zanger en gitarist Ruben Block van de band.

Ozark Henry wint de award voor beste pop.”Een enorme dikke merci” antwoordt Piet Goddaer kort en krachtig wanneer hij de Mia in ontvangst neemt uit de handen van Sofie Van Moll. Ze geeft er ook haar allereerste cassette bij, een verzamelaar uit de jaren ’90 die destijds al 450 frank kostte.  Tom Dice bracht “Me and my guitar” live begeleid door 4 strijkers waarvan 1 celliste. De live beelden van Tom op het podium werden verrijkt met archiefbeelden van zijn songfestivalavontuur. Maar de man gaat met lege handen naar huis. Zornik heeft wel prijs voor beste videoclip en krijgt de Mia uit de handen van Veerle Baetens.

Neveneffecten toont de “gelijkrobot” die voor de Stones kiest ipv The Beatles, want die brengen enkel kermismuziek aldus de robot die ook voor AA Gent kiest als beste voetbalploeg. Best live act is volgens de robot “Scala” maar die zijn niet genomineerd. “The Black Box Revelation” wint voor de tweede keer op rij de Mia voor beste live act. “De twee besten zijn hier” zegt Kapitein Winokio omdat hij en Laura als enige aanwezig zijn om de award van beste Kidspop te ontvangen uit de handen van Will Tura. Kapitein Winokio haalt de prijs binnen. Laura krijgt 24 uur Will Tura en een toren  Studio 100- artikels mee naar huis. Twee op vier voor Triggerfinger want de Mia voor beste muzikant gaat naar drummer Mario Goossens.

De twee Jean-Jacques van Benidorm Bastards geven de award voor beste Nederlandstalige artiest aan: Bart Peeters.  Peeters zegt dat ie wel vaker voor het ideale publiek mag staan, maar zelf niet de ideale man is en brengt nadien ook live “In de plooi”.

 “Nu hebben we elk 2 awards om op onze schouw te zetten. We gaan naar Hollywood onze nieuwe plaat opnemen. Volgend jaar nemen we alle awards mee naar huis.” zegt het duo van The Black Box Revelation. De band haalt 2 op 2. De Keizer van het Vlaamse lied, Will Tura, mag dan wel niet de Mia van beste Nederlandstalige artiest gewonnen hebben, die in  de categorie Populair mag ie wel naar huis nemen.  Selah Sue moet nog haar debuutalbum op ons loslaten. Oorspronkelijk zou die vorig jaar uitkomen, nu wordt 4 maart naar voor geschoven als releasedatum. Sue is nog op zoek naar een titel voor haar debuut trouwens. Maar dat belet haar niet dat ze de Mia voor beste vrouwelijke artiest krijgt van het publiek. Haar mannelijke collega Daan mag net als vorig jaar de award voor beste mannelijke artiest mee naar huis nemen. Voor het eerst was Jef Neve genomineerd in de categorie componist en al meteen haalt hij die binnen. Het beste album, we hebben er 6 jaar op moeten wachten gaat uiteindelijk naar Balthazar voor “Applause”.

Jonge artiesten en bands zwaaiden dus de plak op de Mia’s 2010. “Iedereen winnaar” luidde de slogan wel zo leek het  maar geen enkele artiest of band won echt uitgesproken. Het is misschien wel het symptoom van een muzieksector die op een scharnierpunt staat, waar een generatiewissel aan de top zich aankondigt…

< Bert Hertogs >

De winnaars:
PUBLIEK
HIT VAN HET JAAR
Tom Dice - Me And My Guitar
Stromae - Alors On Danse
Amatorski - Come Home
Daan - Icon

GROEP
K’s Choice
The Van Jets
Balthazar
Triggerfinger

ROCK/ALTERNATIVE
The Van Jets
The Black Box Revelation
Admiral Freebee
Triggerfinger

POP
Tom Dice
Stromae
Broken Glass Heroes
Ozark Henry

DANCE/ELEKTRONICA

Stromae
Netsky
Goose
Regi

NEDERLANDS

Flip Kowlier
Andes
Bart Peeters
Buurman

POPULAIR

Will Tura
Christoff
Udo
Laura Lynn

KIDSPOP
K3
Mega Mindy
Kapitein Winokio
Laura

LIVEACT
Bart Peeters
Milk Inc.
The Black Box Revelation
Triggerfinger

SOLOARTIEST MAN
Tom Dice
Stromae
Daan
Flip Kowlier

SOLOARTIEST VROUW
Trixie Whitley
Natalia
Selah Sue
Annagrace

VIDEOCLIP
Stromae Alors On Danse
Zornik- The Enemy
Marble sounds - Sky High
Admiral Freebee - Look At What Love Has Done

SECTOR

ALBUMS
Balthazar - Applause
Ozark Henry - Hvelreki
Admiral Freebee - The Honey & The Knife
Bart Peeters - De Ideale Man

ARTWORK
Goose - Synrise
DAAU - The Shepherd‘s Dream
Amatorski - Same Stars We Shared
BRZZVLL - Happy Life Creator

AUTEUR/COMPONIST
Piet Goddaer
Jef Neve
Bart Peeters
Tom Van Laere

MUZIKANT
Jef Neve
Ruben Block
Mario Goossens
Flip Kowlier

DOORBRAAK
Amatorski
Stromae
Tom Dice
Balthazar


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter