PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Axelle Red: nieuw album Un Coeur Comme Le Mien komt op 4 april 2011 uit

donderdag 03 februari 2011


Axelle

Foto: EMI Music

Op maandag 4 april verschijnt ‘Un Coeur Comme Le Mien’, het nieuwe album van Axelle Red. ‘Un Coeur Comme Le Mien’ volgt Sisters & Empathy uit 2008 op en is haar eerste Franstalige cd sinds Jardin Secret uit 2006. Voor ‘Un Coeur Comme Le Mien’ schoof Axelle Red voor het eerst de piano opzij om alle songs puur op gitaar te componeren. Inspiratie voor nieuwe nummers deed de zangeres op tijdens een trip die van de Mississipi-delta tot Woodstock liep. Onderweg snoof ze geuren op van folk, country en Americana. Geuren die ze meenam in een tot opnamestudio verbouwde kerk op het platteland van het legendarische Woodstock. Geuren die kleur geven aan 12 nieuwe nummers en één cover.

Op ‘Un Coeur Comme Le Mien’ wordt Axelle Red geruggesteund door o.a Stu Kimball, Jerry Marotta en Gerry Leonard, muzikanten wiens broodheren anders de namen Bowie, Dylan en Gabriel dragen. De productie was in handen van Mark Plati (oa David Bowie).

Gérard Manset, Stephan Eicher, Florent Marchet, Ben Mazué en Christophe Miossec schreven voor of met Axelle aan de teksten van twaalf door Axelle gecomponeerde nieuwe nummers. Christophe Miossec en Stéphane Eicher zingen bovendien elk een duet met Axelle op het album.

De eerste single uit ‘Un Coeur Comme Le Mien’ is ‘La Claque. Een song over een vrouw die haar leven een nieuwe wending geeft na jarenlang gebukt te zijn gegaan onder geweld.

‘Un Coeur Comme Le Mien’ is vanaf maandag 4 april te koop


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter