PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Nacht van de Vlaamse Televisiesterren 2011 is nacht van Nathalie Meskens en VRT

vrijdag 25 februari 2011Ethias Arena Hasselt

Nacht
Interview: 

De Nacht van de Televisiesterren werd de avond van Nathalie Meskens. Beste actrice, populairste televisiepersoonlijkheid en beste comedy voor “Tegen de sterren op” zet ze (mee) op haar naam. “Ik wist niet eens dat ik een persoonlijkheid had en nu ben ik ineens een televisiepersoonlijkheid.” dankt Meskens het publiek terwijl ze vond dat ze er “in haar bloot gat” stond. De meeste Televisiesterren gingen richting VRT zoals we ondertussen gewend zijn. VTM moet het met twee Televisiesterren stellen dit jaar. Ann Lemmens werd geheel verrassend verkozen tot beste presentatrice en het beste comedyprogramma ging zoals gezegd naar “Tegen de sterren op”


Interview met Nathalie Meskens

Interview met Martine Tanghe

Interview met Marcel Vanthilt

Interview met Peter Van den Begin

Interview met Nathalie Meskens

Interview met Barbara Sarafian

Interview met Koen Wauters

Interview met Gert Verhulst

Interview met Chokri Mahassine

Interview met Herman Schueremans

Peter Van den Begin dacht even om nog te kunnen acclimatiseren maar mocht al meteen de prijs van beste acteur binnenhalen aan het begin van de show. Van den Begin dankte collega’s Arnold Willems, Warre Borgmans en Stany Crets en zijn moeder die hem destijds naar de Ancienne Belgique in Antwerpen meenam.  Steun en toeverlaat in bange dagen Tine Reymer vergeet hij niet in zijn dankwoord. Van den Begin gaf toe dat hij er niet altijd is voor haar door zijn drukke agenda. De man speelt nog tot in de paasvakantie de rol van Fagin in de succesvolle musical Oliver.

Kaatje en dino Kamiel reiken de prijs uit van beste entertainmentprogramma. Kamiel heeft geen broek aan en vindt dat wat gênant. Kaatje vraagt zich dan af welke dinosaurus een broek draagt, waarop die laconiek “Jos Gheysen” antwoordt. Erik Van Looy is live te zien via de webcam. De man zit in Los Angeles voor de opname van de Amerikaanse versie van Loft. Ik denk dat het geen zicht is zo ongeschminkt op Skype. Had ik het geweten dan had ik me geschminkt. De regisseur vindt het ok dat het format van de” Slimste mens” even zal rusten. Later mag Van Looy terug via de webcam in de uitzending komen: de negende televisiester haalt Van Looy binnen voor het populairste programma op 4 jaar tijd.

Ann Van Elsen en Tanja Dexters reiken de award voor beste presentator. Het duo probeerde humoristisch te zijn door te verwijzen naar hun mannen, babies en borstvoeding. Maar dat ging faliekant de mist in. Eindelijk een award voor Marcel Vanthilt. “Iemand moest het winnen.  Ik zit al dertig jaar op de televisie. Ik zeg voor één keer ik ben de beste” luidt het bij hem waarna hij zijn vrouw en zoontjes dankt dat ze met hem willen leven.

Een quasi naakte Geert Hunaerts geeft de award voor beste presentatrice aan Ann Lemmens en geeft de slogan “Liever naakt dan in bont” zo letterlijk betekenis. Toch wel zeer bizar dat Lemmens opnieuw een beeldje mag naar huis nemen en een monument op zich als Martine Tanghe naast de prijs moest grijpen. Tanghe mocht samen met Goedele Devroy voor de derde keer de award voor beste informatieprogramma ontvangen voor het Journaal.

Het hilarische West-Vlaams duo Lut en Mie (Karlijn Sileghem en Tine Embrechts) gaven de award voor beste Lifestyleprogramma weg aan “Dagelijkse kost”. “De school van Lukaku” krijgt uit handen van Pieter Loridon de award voor beste reality “een steun voor alle Brusselse leerlingen en leerkrachten” zo vinden de leerkrachten. Mike Verdrengh gaf de carrièrester aan Chris Lomme die onlangs nog te zien was in Dubbelleven op één en de Rodenburgs op vtm. Van haar collega’s en het publiek in de Ethias Arena kreeg ze een staande ovatie. Toots Thielemans, een goede vriend van haar speelde “la vie en rose” en sprak haar toe in een vooropgenomen filmpje. Lomme is nog niet van plan te stoppen. Ze is te gepassioneerd ook door de collega’s, zo meldt ze. Op moeilijke momenten werd ze gesteund door zowel de producties van Dubbelleven en De Rodenburgs. De award wil ze dan ook geven aan haar overleden man Nand Buyl die volgens haar even goed zo’n erkenning verdiende.

22 Dramareeksen waren er te zien op de Vlaamse televisie het afgelopen jaar. 75 Procent van de acteurs zijn televisieacteurs weet Herbert Flack. Sommigen van hen worden dan nog eens gevraagd voor het theater, terwijl het vroeger andersom was. “Bedankt om naar ons te kijken want u geeft ons werk.” zegt Flack vooraleer hij de prijs voor beste Drama aan “Dubbelleven” mag geven. Toch wel een ontzettende verrassing dat de serie het van Oud België gehaald heeft. Goedele Liekens geeft de prijs voor de Rijzende Ster 2011 aan Clara Cleymans die in 1997 al te zien was in Samson en Gert. Haar televisiedebuut was echter Heterdaad volgens haar. Cleymans had niet zo veel te zeggen en hield het dan maar op een “tot op den dansvloer.”

Beste humor en comedy werd uitgereikt door Piet Huysentruyt en Hans Otten en gaat naar “Tegen de sterren op” van vtm. Tijdens de show zagen we ook een candid camerafilmpje waar de bekende kok wraak op Hans Otten nam door hem een relaxkuur te geven die uitdraaide op een laxeerkuur met een geurtje aan. Otten werd met verdunde koeienstront ingesmeerd. 1-1 Dus tussen Huysentruyt en (Pr)Otten. Nathalie Meskens mocht een tweede keer het podium op. Zij zet de Vlaamse Televisiester 2011 voor Beste Actrice op haar naam en dus ook die van Populairste Televisiepersoonlijkheid. De Nacht van Meskens werd het dus in Hasselt dit jaar. Volgend jaar een Mia omdat ze ook in de Vlaamse theaters staat met een muziekprogramma?

< Bert Hertogs >

Populairste Televisieprogramma 2010

- Dagelijkse Kost (Eén)
- De Allerslimste Mens ter Wereld (Eén)
- De Pappenheimers (Eén)
- Dubbelleven (Eén)

Populairste Televisiepersoonlijkheid 2010

- Philippe Geubels
- Erik Van Looy
- Jeroen Meus
- Nathalie Meskens

Beste Acteur

- Walter Baele (Tegen de sterren op, VTM)
- Herwig Ilegems (Duts, Canvas)
- Peter Van den Begin (Oud België, Eén)
- Mike Verdrengh (De Rodenburgs, VTM)

Beste Actrice

- Els Dottermans (Oud België, Eén)
- Nathalie Meskens (Tegen de sterren op, VTM)
- Barbara Sarafian (Dubbelleven, Eén, en Tegen de sterren op, VTM)
- Marie Vinck (De Rodenburgs, VTM)

Beste Presentator

- Bram Vandeputte (De maandagshow, VTM)
- Lieven Van Gils (Reyers laat, Canvas, Tour 2010: Vive le vélo en Het gala van de flandrien, Eén)
- Marcel Vanthilt (Comedy casino, Canvas, Villa Vanthilt, Ook getest op mensen, De MIA‘s, Eén)
- Koen Wauters (Ik weet wat je deed, De juiste prijs, My name is Michael, VTM)

Beste Presentatrice

- Ann Lemmens  (So you think you can dance, De maandagshow, VTM, Laid back, Festivalitis, Jim)
- Martine Tanghe (Het journaal, Volt, Eén)
- Francesca Vanthielen (Gelukkig getrouwd, My name is..., Sterren op de dansvloer, Het gala van de Gouden Schoen, VTM)
- Frieda Van Wijck (Cobra TV, Canvas, De klas van Frieda, Eén)

Beste Dramaprogramma

- Oud België (Eén)
- De Rodenburgs (Vtm)
- Dubbelleven (Eén)
- Vermist (VT4)

Beste Realityprogramma

- De School van Lukaku (Eén)
- God en Klein Pierke (Eén)
- Komen Eten (VT4)
- Tomtesteron (Eén)

Beste Lifestyleprogramma

- Dagelijkse Kost (Eén)
- Red Mijn Huis (Vtm)
- SOS Piet (Vtm)
- Vlaanderen Vakantieland (Eén)

Beste Informatieprogramma

- Belga Sport (Canvas)
- Belpop (Canvas)
- Het Journaal (Eén)
- Man Bijt Hond (Eén)

Beste Entertainmentprogramma

- De Allerslimste Mens ter Wereld (Eén)
- De Jaren Stillekes (Eén)
- De Pappenheimers (Eén)
- Sterren op de Dansvloer (Vtm)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter