PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Plopshow: Plop gaat trouwen

donderdag 10 maart 2011Kon. Elisabethzaal Antwerpen

Plopshow:

Pampers die ververst worden boven de lavabo’s in het mannentoilet. Kleutermeisjes die zich al op jonge leeftijd emanciperen (met dank aan de mama of papa die hen daartoe aanzet) en hun boodschap achterlaten in deze “men’s only zone” van de Elisabethzaal. Een leger kinderwagens die netjes op een rij geparkeerd staan aan de drank- en merchandisingstand. Het kan niet anders dan dat Studio 100 de Elisabethzaal ingepalmd heeft voor de nieuwste Plopshow: Plop gaat trouwen.

Slecht nieuws om mee te beginnen trouwens. Plop kan niet meedoen met de show. Ook Klus en Kwebbel hebben zo hun redenen om deze keer verstek te geven. Dus zijn alle ogen op Lui gericht. Maar die moet assistent spelen van Klus die met zijn slangofoon wel eens dé ontdekking van het hele kabouterbos gedaan kan hebben zodat het leven van de kabouters nooit meer zoals vroeger zal zijn. De slangofoon combineert een hoogtechnologisch ontwerp in de telecommunicatie in combinatie met een nog niet eerder geziene multifunctionaliteit. Door de slangofoon kunnen kabouters vanop afstand met elkaar praten zonder elkaar te zien. De slangofoon staat tevens mijlenver voor op zijn concurrenten. De troef: een nog nooit eerder geziene applicatie die het tevens mogelijk maakt om de mop van de duizend druppeltjes uit te voeren. Iets waar de Iphones, smartphones en klassieke modellen van deze wereld nog steeds geen antwoord op hebben gevonden. Conclusie: thumbs up for Klus and his slangophone, connecting gnomes.

Het leven van de kabouters verandert dus ingrijpend. Maar die van Plop nog het meest van al. Hij moet heel wat Plopkoeken maken en bezorgen aan kabouter Spillebeen (the gnome formerly known as “Pinnemuts” in Antwerp, Flanders) die op zijn grote paddenstoel vol met witte stippen zit. De kabouter is 174 geworden maar van het domme soort volgens Lui. Want wie wipt er nu heen en weer op zijn paddenstoel zodat die krak zegt met een diepe zucht? Net op het moment dat ie met Kwebbel de bestelling koeken is gaan afleveren, komt zijn tante Plap (Peter Thyssen) op bezoek. Die kan niet meteen lachen met de rommel in de paddenstoel van haar neefje. Hoog tijd dat Plop trouwt, vindt ze.

Deze betweter moeit zich met alles en iedereen en dreigt te blijven tot Plop ook getrouwd is. Een open doelkans voor het productiehuis om tv formats als “Wie wordt de man van Phaedra?” of “Wie kiest Pieter (Loridon)?” eens stevig te parodiëren. Spijtig dus dat ze die kans onbenut laat. Net zoals in deze tv programma’s is het uiteindelijk maar de vraag of er wel degelijk sprake is van liefde en het tot een huwelijk komt, ook zo bij Plop. Is Plop met zijn vele tientallen lentes nog niet een beetje te jong om te trouwen? Hoe krijgen de kaboutervrienden Plap terug uit hun kabouterdorp? En wat gebeurt er met het enige kaboutervrouwtje Kwebbel? Je komt het te weten in de jongste Plopshow: Plop gaat trouwen.

Die is bijzonder interactief met de kinderen met als hoogtepunt “De kabouterfanfare” waar de zaal in 3 groepen wordt gedeeld. Een stuk mag “rats” roepen en rechtstaan, de middelste rijen “klets” en de andere kant “boem”. Een geweldig moment om het jonge volkje dat massaal te zien meedoen. Ook de dubbele betekenis in “Kwebbel jij behoort tot de kletsers” konden we wel smaken.

Best een goede Plopshow dus, die weliswaar pas laat (na ongeveer drie kwartier) het huwelijksthema aansnijdt. Tot dan zagen we onder andere Klus per ongeluk een gaatje in Lui’s “poepeke” boren voor de slangofoon. Nu al dé kabouter(her)uitvinding van het jaar. U gaat daar nog van horen als u zelf kleine kinderen thuis hebt rondlopen. Benodigdheden: 2 trechters, 1 tuinslang, veel blabla en voor de mop van de duizend druppeltjes iets vloeibaars.

< Bert Hertogs >

De songlist:

  1. Het Ploplied
  2. Laat ons dansen
  3. De kabouterfanfare
  4. Sjoebi doebi dabidee
  5. De kaboutersamba
  6. De ganzenpas
  7. De dagen van de week
  8. De kabouterdans


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter