PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Geen Werchter Boutique 2011

dinsdag 22 maart 2011


Geen

Foto: Livenation
Interview: 

Er komt dit jaar geen vierde editie van Werchter Boutique, die zal er pas volgend jaar komen. Dat bevestigt Livenation in een email aan de redactie van concertnews.be. Herman Schueremans had op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren aan de concertsite laten verstaan dat die zijn pijlen richtte op een “hele grote madame”. Maar blijkbaar is de organisator met haar management niet tot een akkoord gekomen.

“We hangen af van grote namen. Vallen de duiven of niet? Zit België in het schema of niet? Dat is nu eenmaal zo. We presenteren namen die over de ganse wereld gegeerd zijn, gevraagd worden. En ja dan moet je soms wat geluk hebben. Het ene jaar heb je dat wat meer dan het andere.” liet een toen nog optimistische Herman Schueremans optekenen. Maar de duiven zijn blijkbaar niet gevallen en het geluk zat niet aan zijn kant.

“Werchter Boutique is een avondfestival geworden, opgebouwd rond 1 grote topper. En die is er niet deze zomer.” bevestigt pers-en communicatiemanager Nele Bigaré in een emailreactie.

3 Jaar geleden vond Werchter Boutique voor het eerst plaats, toen nog als een gezinsfestival met oa Crowded House, Tokio Hotel, Santana en James Blunt op de affiche. Maar de formule werkte niet. “We hebben daar enorm wat centjes aan verloren” gaf Herman Schueremans in datzelfde interview toe.  In 2009 werd dan ook het roer omgegooid. Op 11 juli 2009 kwam Madonna voor het eerst naar ons land met haar Sticky and Sweet Tour. Vorig jaar mocht Prince het podium op een natte 10de juli 2010 op.

“Volgend jaar is Werchter Boutique er terug.” beloofde Livenation tenslotte. Conclusie: 5 festivaldagen in plaats van de gebruikelijke 6 in Werchter dit jaar: Rock Werchter gaat door van 30 juni tem 3 juli en TW Classic op 9 juli.


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter