Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

>>

Recensie Beetlejuice Beetlejuice ★★★1/2

desc

maandag 16 september 2024 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Best geestig. Ja zelfs hilarisch bij momenten. Dat is Beetlejuice Beetlejuice, de Amerikaanse donkere fantasy horrorkomedie van Tim Burton.

Recensie: Beetlejuice Beetlejuice ★★★1/2

Recensie Grease De Hitmusical ★★★★1/2

desc

zondag 15 september 2024 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Albert Verlinde mag dan wel een Nederlandse producent zijn, zijn ‘Grease De Hitmusical’ is echt wel een Vlaamse musical. Een sterrencast met toppers als Tinne Oltmans, Lauren De Ruyck, Danny Dorland, Pieter Casteleyn en Ruth Beeckmans voeren het publiek mee naar de wereld van de opgroeiende pubers van Rydell High School in de tijd van de rock-’n-roll. Kostuums en muziek schreeuwen jaren ’50, maar decor, choreografie en taalgebruik zijn wel degelijk 2024. Floris Devooght zorgde voor een hippe, Vlaamse hertaling die een musical van meer dan vijftig jaar oud weer helemaal bij de tijd brengt. De vernieuwde Stadsschouwburg in Antwerpen wordt de plaats waar de liefde tussen Sandy en Danny Zuko mag openbloeien en Tinne Oltmans de harten verovert met haar pakkende versie van ‘Hopeloos verlang ik naar jou’ (‘Hopelessly Devoted To You’).

Recensie: Grease De Hitmusical ★★★★1/2

Recensie Zusje! ★★★★1/2

desc

vrijdag 13 september 2024 Arenberg AntwerpenBert Hertogs

Zusje! van Johnny Mus werd - terecht - geselecteerd voor het Theaterfestival als een van de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Een gedeeltelijke staande ovatie kreeg ze in de Arenberg en wat ons betreft mocht dat gerust wat meer zijn. De tekst van Peter De Graef zit namelijk bijzonder ingenieus in elkaar. Als een thriller bouwt de dialoog tussen hem en Mieke Laureys zich op. Hij kruipt in de huid van 8 personages (waaronder die van de psycholoog) om zo een trauma bloot te leggen. Zij speelt Hildegard, die soms een loopje neemt met wat er écht gebeurd is als ze vertelt over Herbeumont bijvoorbeeld. Het is die fictie in de fictie die dan even voor een interessant spanningsveld zorgt. ‘Wat en waarom heeft die vrouw iets te verbergen?’ vraag je je dan af. Terwijl de personages die Peter neerzet dan weer zachtaardig tot ronduit kwaadaardig zijn, en we onder andere chantage belichaamd zien.

Recensie: Zusje! ★★★★1/2

Recensie Diarree is mijn lievelingskleur ★★★★1/2

desc

woensdag 11 september 2024 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

‘Wie zijn eigen weg gaat, kan door niemand worden ingehaald’ klinkt het op het einde van Diarree is mijn lievelingskleur dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival. De voorstelling kan je dus beschouwen als een van de beste van het afgelopen seizoen. Niet meer dan terecht, want ze voelt heel goed de tijdsgeest van nu aan, en geeft kritiek op de kunstensector zelf. En wanneer ‘de vorm’ in het begin nog zo mooi blijkt, wordt die gaandeweg ingeruild voor pure anarchie, rebellie waar Theater Artemis zo om gekend is.

Recensie: Diarree is mijn lievelingskleur ★★★★1/2

Recensie Lollapalooza Berlin 2024 ★★★★1/2

desc

zondag 8 september 2024 Olympiastadion BerlijnBert Hertogs

Juli 2025 wordt een drukke festivalmaand nu Lollapalooza Berlin heeft aangekondigd om het festival te verhuizen van september naar juli. Op 12 en 13 juli 2025 zal het plaatsvinden, exact een week voor de editie in Parijs. Het moet zijn dat het aanbod aan toerende festivalacts in juni en juli gewoon een stuk interessanter is dan in augustus en september. Een trend die zich al enkele jaren lijkt af te spelen, lijkt daarmee nu ook onofficieel bevestigd. Ook 2025 wordt dus een jaar van ‘Killing your darlings’. Maar de tiende editie van Lollapalooza Berlin, die wil ook jij net als wij wellicht niet missen. En wel hierom.

Recensie: Lollapalooza Berlin 2024 ★★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter