Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie De Hospita ★★★★

desc

zondag 13 oktober 2024 Chasse Theater BredaSascha Siereveld

Modern ouderwets, of nee: romantisch komisch…, misschien beter nog: nostalgisch humoristisch? ‘De Hospita’ laat zich, net als de studenten die inwonen bij Madeleine Coutard, niet zomaar in een vakje steken. Je zou het zelfs een muzikaal sprookje kunnen noemen omwille van het happy end en het feit dat er zeven dwergen in voorkomen. (Al heeft Phoebe het liever over “kleine mensen die acteren”.) Wat in ieder geval als een paal boven water staat, is dat ‘De Hospita’ een geweldig mooie musical is die ode brengt aan het talent van Simone Kleinsma en het Franse chanson. Thema’s als WOKE, de glorietijd van de revue, de generatiekloof, ware liefde, aids en genderidentiteit worden naadloos verweven tot een voorstelling die je uiteindelijk met een goed gevoel naar huis stuurt. Simone Kleinsma is niet alleen de ster van de show, ze draagt de voorstelling met trots en kunde.

Recensie: De Hospita ★★★★

Recensie Saturday Night Fever ★★★★

desc

zondag 29 september 2024 Theater aan de ParadeBert Hertogs

Iconisch, dat is het minste wat je kan zeggen over Saturday Night Fever, de film uit 1977 met John Travolta in de hoofdrol. Vooral die danspose met één arm in de lucht op een kleurrijke dansvloer waar licht uitkomt, blijft op het netvlies gebrand. De film had een grote impact. Hij zorgde ervoor dat discomuziek aan populariteit won. In ’s-Hertogenbosch ging de tourproductie van de musical die in 1998 het levenslicht zag in première. Negen jaar nadat ze al het podium met elkaar deelden in ‘Heerlijk duurt het langst’, tekenen Buddy Vedder en Esmée Dekker deze keer voor de hoofdrollen in voor hen beiden opnieuw een De Graaf & Cornelissen Entertainment-productie. Er is geen discovloer te zien in het decor van Marjolein Ettema en dat vinden we een goede keuze. Als decorontwerpster hoef je namelijk niet de platgereden paden te bewandelen en aan de clichématige verwachtingen van een deel van het publiek te voldoen.

Recensie: Saturday Night Fever ★★★★

Recensie Moulin Rouge De Musical ★★★★

desc

donderdag 19 september 2024 Beatrix Theater UtrechtSascha Siereveld

“De Moulin Rouge is een gevoel.” Het zijn niet alleen de woorden waarmee eigenaar Harold Zidler zijn publiek charmeert wanneer hij ze in zijn etablissement verwelkomt, maar het is ook wat je ervaart wanneer je de zaal van het Beatrix Theater in Utrecht binnenwandelt. Je stapt binnen in een andere wereld: een wereld van verlichte molens, olifanten, schaars geklede figuren en … spektakel. ‘Moulin Rouge De Musical’ van Stage Entertainment is een sprankelend schouwspel met opvallende kostuums, ‘larger than life’ decor, bruisende choreografie en een schat aan bekende liedjes die verknipt en samengesmolten zijn om het verhaal te vertellen van een driehoeksverhouding die slecht afloopt. De verhaallijn is simpel, maar de manier waarop het verteld wordt is heerlijk: de liedteksten van de gebruikte popsongs vormen een cruciaal deel van de dialogen. ‘Moulin Rouge De Musical’: een show waar de muziek het hoogste woord voert.

Recensie: Moulin Rouge De Musical ★★★★

Recensie Grease De Hitmusical ★★★★1/2

desc

zondag 15 september 2024 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Albert Verlinde mag dan wel een Nederlandse producent zijn, zijn ‘Grease De Hitmusical’ is echt wel een Vlaamse musical. Een sterrencast met toppers als Tinne Oltmans, Lauren De Ruyck, Danny Dorland, Pieter Casteleyn en Ruth Beeckmans voeren het publiek mee naar de wereld van de opgroeiende pubers van Rydell High School in de tijd van de rock-’n-roll. Kostuums en muziek schreeuwen jaren ’50, maar decor, choreografie en taalgebruik zijn wel degelijk 2024. Floris Devooght zorgde voor een hippe, Vlaamse hertaling die een musical van meer dan vijftig jaar oud weer helemaal bij de tijd brengt. De vernieuwde Stadsschouwburg in Antwerpen wordt de plaats waar de liefde tussen Sandy en Danny Zuko mag openbloeien en Tinne Oltmans de harten verovert met haar pakkende versie van ‘Hopeloos verlang ik naar jou’ (‘Hopelessly Devoted To You’).

Recensie: Grease De Hitmusical ★★★★1/2

Recensie Tarzan ★★★★1/2

desc

donderdag 5 september 2024 Stage Palladium TheaterBert Hertogs

Een rijzende ster kan je Elindo Avastia, bij ons vooral gekend om zijn rol als Jimmy in Ghost Rockers niet meer noemen. Tien jaar zit ie ondertussen in het musicalvak wat hem hoofdrollen opleverde in o.a. Kinky Boots, Frozen en Tarzan. Juister lijkt ons dan ook om hem te beschouwen als een gevestigde waarde ondertussen. Die laatste twee musicals speelde en speelt ie in Duitsland waar we hem gingen opzoeken in het Stage Palladium theater net voor ie de schmink in moest voor Tarzan.

Recensie: Tarzan ★★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter