Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Adamo ★★★1/2

desc

zaterdag 27 mei 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Stel je voor: je bent bijna 80 jaar, je brengt een concert van twee en een half uur zonder pauze en je geeft daarin een overzicht van 34 liedjes uit zestig jaar carrière. Het klinkt misschien als pure waanzin, maar het is precies wat Salvatore Adamo zijn publiek gaf in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. En ja, tijdens de eerste nummers was de stem nog niet echt wakker. De charme en de inzet waren er wel al vanaf de eerste noot bij. En tegen de tijd dat we bij ‘Quand Les Roses’ waren aangekomen, was Adamo’s stem al merkbaar beter.  De ene hit na de andere passeerde de revue en het concert van deze sympathieke, Italiaanse Belg werd één groot feest ter ere van zijn zestig jaar carrière. Tegen de tijd dat ‘Les Filles Du Bord De Mer’ werd ingezet, stond iedereen al lang mee te zingen en te dansen als een uitgelaten menigte voetbalfans die net een grote wedstrijd hebben gewonnen terwijl op de scène Salvatore Adamo stond te swingen en te shaken als één brok energie. Misschien is muziek dan toch het geheim achter de eeuwige jeugd.

Recensie: Adamo ★★★1/2

Recensie Zillion Presents Iluminati ★

desc

vrijdag 5 mei 2023 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Een feestje met een erectieprobleem. Eentje dat maar niet van de grond wist te komen. Dat leverde de eerste Zillion Presents Iluminati van twee uitverkochte shows dit weekend in het Antwerps Sportpaleis op. Teleurstelling hoorden we rond de klok van enen toen de eerste toeschouwers naar huis trokken. Dat het feestje van Dimitri Vegas and Like Mike eind vorig jaar zo veel beter was in dezelfde venue, klonk het onder andere. De belofte dat we iets zouden meemaken dat we nog nooit eerder hadden meegemaakt, werd dan ook gewoon niet ingelost.

Recensie: Zillion Presents Iluminati ★

Recensie Nekka Nacht 2023 ★★★★

desc

vrijdag 28 april 2023 Lotto Arena MerksemSascha Siereveld

‘Nekka Nacht’ in de Lotto Arena in Antwerpen is helemaal terug van weggeweest en dat zullen we geweten hebben. Het hoogfeest van de Nederlandstalige muziek kwam voor de gelegenheid op de proppen met een gezonde mix van pril talent, jonge kleppers, gevestigde waarden en oude rotten uit het vak. De centrale gasten van ‘Nekka Nacht 2023‘ waren Mama’s Jasje. Ze brachten niet alleen een staalkaart van hun grootste hits waaronder: ‘Als de dag van toen’, ‘Eén nacht alleen’ en ‘Doe het licht maar uit’, maar waagden zich ook aan een reeks bijzondere duetten met hun gasten. Met Gene Thomas ging het aan en uit terwijl aan Raymond van het Groenewoud de liefde werd verklaard. ‘Bouw op mij’ in duet met Wannes Cappelle blonk uit in absolute eenvoud terwijl voor ‘De verzoening’ met Frank Boeijen juist alle registers werden opengetrokken en zowel de extra strijkers als het koor onder leiding van Hans Primusz mee voor de muzikale achtergrond mochten zorgen. De sympathieke Pommelien Thijs en Jaap Reesema vertegenwoordigden de jonge generatie en wisten o.a. met hun duet ‘Nu wij niet meer praten’ het publiek volledig in te pakken.

Recensie: Nekka Nacht 2023 ★★★★

Recensie #LikeMe in concert 2023 ★★★

desc

zaterdag 8 april 2023 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Dementie. Daar draaide onder andere het laatste seizoen van #LikeMe rond. Dementie. Dat is ook waar de showbizzjournaille kennelijk aan lijdt (en niet het minst die van de openbare omroep) wanneer ze terugblikken op deze spraakmakende Ketnetreeks. Want wat valt er in hun berichtgeving op? Geen woord over de veroordeling in beroep van de medebedenker bijna 2 jaar geleden omwille van zedenfeiten met 4 jongens die dateren uit een periode voor de reeks ingeblikt werd. 2 Jaar met uitstel kreeg hij daarvoor en toen de feiten aan het licht kwamen, werd ie op non-actief gezet bij het productiehuis. Ter vergelijking: een schermgezicht van één wiens rechtszaak véél meer media exposure kreeg, een man die nu nog steeds de zware gevolgen voelt zowel privé als professioneel werd voor de belaging van 5 vrouwen en de elektronische overlast van 1 van die 5 veroordeeld tot 6 maand met uitstel. Het ging bij die #LikeMe choreograaf dus om zwaardere feiten en toch lijkt de publieke opinie zwaarder te tillen aan wat die laatste mispeuterd heeft. Laat ons dat de wereld op zijn kop vinden.

Recensie: #LikeMe in concert 2023 ★★★

Recensie Zeevonk ★★1/2

desc

dinsdag 4 april 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een film over rouwverwerking. Daarover gaat Zeevonk van regisseur Domien Huyghe die gebaseerd is op zijn verhaal en dat van Wendy Huyghe. Jean-Claude van Rijckeghem en Wendy Huyghe stonden in voor het scenario en daar schort wel wat aan. Zo is de expositie veel te kort. Al na tien minuten, zonder je enige binding als kijker hebt gemaakt met het personage, is Toine, rol van Valentijn Dhaenens, op zee omgekomen. Hij is de vader van Lena (Saar Rogiers) en Jules (Thibaud Dooms) en visser. Hoewel er een waarschuwing was voor het slechte weer, is hij toch met zijn vissersboot erop uitgetrokken. Voor alle duidelijkheid: er was geen verbod om uit te varen. Hij en twee andere bemanningsleden kwamen om. Ging het om een ongeluk? Of heeft ie het weer verkeerd ingeschat en een fout gemaakt?

Recensie: Zeevonk ★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be