Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
>>

Recensie Den Blok, of de man die niemand miste ★★★★1/2

desc

vrijdag 12 juli 2024 Berchemstadionsstraat 75, 2600 BerchemBert Hertogs

Den Blok, of de man die niemand miste, is een waanzinnig relevante, actuele en maatschappijkritische voorstelling over vereenzaming, maar vooral ook over hoe de sociale cohesie in de afgelopen jaren stevig verbrokkelde tussen mensen. Hoe het contact verwatert tussen buren om uiteindelijk in sommige gevallen ook te verdwijnen, terwijl de reden soms gewoon een misverstand kan zijn. Deze tragikomische voorstelling in openlucht kreeg een extra laagje humor toen de rasacteurs woorden als ‘nat’ en ‘regen’ integreerden in hun tekst zoals in ‘Zeg het voor het begint te regenen!’ Feit was dat na enkele minuten de voorstelling, die al door het gure weer later van start ging, na een voorzet van Tom Van Bauwel even stilgelegd werd. Hij vond - terecht - dat de hevige regen hen het spelen onmogelijk maakte. Vooral keken de acteurs dan naar de muzikanten van het Desguin-kwartet en hun instrumenten die hoewel ze onder een zwarte gazebo speelden, het knap lastig hadden om het er droog te houden.

Recensie: Den Blok, of de man die niemand miste ★★★★1/2

Recensie Tortot ★★★1/2

desc

donderdag 11 juli 2024 Boombekelaan 14, 2660 AntwerpenBert Hertogs

Een staande ovatie kreeg Tortot van Laika en FroeFroe in een verlaten loods van Fluvius. Dit zoetzure anti-oorlogssprookje dat de mosterd ging halen bij ‘Hoe Tortot zijn vissenhart verloor’ (2016) en ‘Hele verhalen voor een halve soldaat’ (2020), twee bekroonde romans van de Nederlandse schrijver Benny Lindelauf wist moeiteloos de harten te veroveren van al wie er aanwezig was. Wie de twee gezelschappen eerder aan het werk zag, herkent hun signatuur maar vooral: weet ook dat de combinatie heerlijk werkt. Het is trouwens een herwerkte Vlaamse versie van het Duitse ‘Der Koch und der halbe Soldat’ dat deze makers eind vorig jaar in het Duitse Theater Junge Generation in Dresden presenteerden, die we te zien krijgen zonder raamvertelling.

Recensie: Tortot ★★★1/2

Recensie Opening night ★★★★★

desc

zaterdag 1 juni 2024 Bourla AntwerpenBert Hertogs

Een minutenlange staande ovatie kreeg Opening Night van de Hoe in een tot de nok gevulde (wat al lang geen vanzelfsprekendheid meer is) Bourla. Als je dan niet kan claimen dat je een van de beste toneelvoorstellingen van het seizoen hebt neergezet, dan weten wij het ook niet meer.

Recensie: Opening night ★★★★★

Recensie OY ★★★★

desc

zaterdag 25 mei 2024 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

OY, de jongste figurentheatervoorstelling van FroeFroe, gaat breed, zowel thematisch als vormelijk. Iets te breed zodat de focus wat verloren gaat. En het narratief? Dat durft zo nu en dan ook wel eens sputteren. Het neemt niet weg dat OY een erg mooie, poëtische, ja misschien wel een van de meest intimistische voorstellingen van deze makers in jaren geworden is.

Recensie: OY ★★★★

Recensie Fight night ★★★★1/2

desc

vrijdag 17 mei 2024 HetPaleisBert Hertogs

In 2013 creëerde Ontroerend goed al Fight night. 11 jaar later, omdat het hét verkiezingsjaar bij uitstek is in binnen- en buitenland staat een herwerkte versie op de planken die nog steeds volle zalen weet te trekken zoals in hetpaleis. Op een vrijdagavond in Antwerpen bleek 49% echter niet betaald te hebben om deze avond waarbij de stem van het publiek en dus ook de meerderheid centraal stond, mee te maken.

Recensie: Fight night ★★★★1/2

>>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter